Millî Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen METEK Projesi kapsamında 'Daha İyi Bir Okul Yarışması' yapılacak.

Yarışma; mesleki ve teknik eğitim veren liselerde öğrencilerin kendi bakış açılarıyla ideal bir meslek teknik okulunu tasvir etmelerini ve düşüncelerini kamuoyu ve yetkililerle paylaşma imkanı oluşturmayı amaçlıyor. Yarışmayla öğrencilerin yaratıcı fikirlerini ortaya çıkararak kamuoyunun dikkatini mesleki ve teknik eğitimin önemine çekmek hedefleniyor.

43 İL KATILIYOR

Yarışmaya 43 ilin (Van, Kars, Şanlıurfa, Erzurum, Batman, Diyarbakır, Sivas, Malatya, Trabzon, Kahramanmaraş, Gaziantep, Samsun, Elazığ, Kastamonu, Kayseri, Ağrı, Iğdır, Ardahan, Erzincan, Bayburt, Muş, Bitlis, Hakkâri, Mardin, Şırnak, Siirt, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Kilis, Bingöl, Tunceli, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane, Yozgat, Çankırı, Sinop, Tokat, Çorum, Amasya) mesleki ve teknik eğitim veren orta öğretim kurumlarının; 10-11 ve 12. sınıflarında okuyan öğrencileri katılabilecek. Resim, fotoğraf, kolaj, sunu gibi eserlerle başvurulabilecek yarışmada dereceye giren ilk 5 öğrenci danışman öğretmenleriyle birlikte yurt dışında çalışma ziyaretine katılacak.

HABER MERKEZİ - BÜLTEN