Gaziantep Valiliği kar yağışı nedeniyle okulların tatil olduğunu duyurdu. Valilik, " 05 Ocak 2016 Salı günü ilimiz dahilindeki resmi ve özel tüm ilk ve orta öğretim kurumlarında eğitim ve öğretime(1) gün süre ile ara verilmiştir" dedi.

İŞTE AÇIKLAMA:

"Alınan meteorolojik tahmin verilerine göre, bölgemizde görülen kar yağışı, aşırı buzlanma ve olumsuz hava koşulları nedeniyle; İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile 04 Ocak 2016 Pazartesi (bugün) öğleden sonra (yarım gün) taşıma merkezi oklular, 05 Ocak 2016 Salı günü ilimiz dahilindeki resmi ve özel tüm ilk ve orta öğretim kurumlarında eğitim ve öğretime(1) gün süre ile ara verilmiştir.

Sözkonusu karar ve 03.12.2002 tarih ve 58 Sayılı Başbakanlık Genelgeleri uyarınca, olumsuz hava şartları nedeniyle, kamu görevlisi malul ve engelliler, ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan, belirlenen tatil süresince izinli sayılacaktır.

Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kronik hastalığı bulunanlar ve hamile personel de (1,5) gün süre ile idari izinli sayılacaklardır. Vatandaşlarımızın özellikle ulaşımda kar yağışı nedeniyle oluşabilecek tehlikelere karşı dikkatli ve tedbirli olmalarında fayda bulunmaktadır."