Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Ali Ersönmez, Gaziantep'te derslik açıkları, kalabalık sınıflar, ikili eğitim, birleştirilmiş sınıflar, taşımalı eğitim, öğretmen açıkları okulların alt yapı eksikleri ve bütçe yetersizliği gibi acil çözüm bekleyen çok sayıda sorunun yine çözümsüz bırakıldığını savundu.

ATAMALARDA ADALETSİZLİKLER YAPILDI

Ersönmez düzenlediği basın toplantısında eğitimdeki sorunları dile getirdi. Ersönmez, Türkiye'de ve Gaziantep'te eğitimin iktidarın ihtiyaçları doğrultusunda adeta yaz-boz haline getirildiğini savundu.

"Gaziantep'te eğitimde kalıcı çözümler gerçekleştirmek yerine atamalarda adaletsizliklerin de yapıldığına değinen Ersönmez, "Gaziantep genelinde eğitimde kalıcı çözümler gerçekleştirmek yerine, yönetici atamalarındaki hukuksuzluk, eşitsizlik, adaletsizlik ve hak gaspları damgasını vurmuştur. Milli Eğitim ve yakını sendika ile atamalardaki rolü açığa çıkmıştır. Bu dönem yönetici atamalarında siyasal referanslar üzerinden eğitimde kadrolaşma sağlanırken nitelik, liyakat, ihtiyaç, hak, hukuk, adalet gözetilmemiştir"şeklinde konuştu.

CELALETTİN EKİNCİ'NİN GÖREVDEN ALINMASINA ŞAŞIRMADIK

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü'nün görevden alınmasına da şaşırmadığını aktaran Ersönmez, "Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürününün görevden alınması şaşırtıcı değildir. Sendikalar, kamu kurumları, eğitimciler, basın kurumları, sivil toplum örgütleri ve yerel yöneticilerle iletişime kapalı olan İl Milli Eğitim Müdürünün, Gaziantep'teki eğitim sorunlarına katkı yapamayacağı aşikardı. Kendisi ve anlayışı dışındaki herkesi ve herşeyi dışlayan zihniyetin sonunda buraya kadar geleceğini biliyorduk. Geçmişteki uygulamaları ile görevini kötüye kullanmasıyla hakkında hapis cezası olması bugünkü durumu daha net açıklamaktadır. Görevden alınan Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci görevinden alınmasaydı bunları daha net açıklayacaktık. Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci 2013 yılında Niğde'de görev yaptığı sıra içinde Fikret Ünal ismindeki Eğitim Sen'e bağlı bir okul müdürümüz üyeye haksız yere baskı yaparak görevden aldığı için görevi kötüye kullanmaktan 6 ay hapis cezası almıştır . Bu durum daha sonra 5 aya düşürülüyor, beş yıl boyunca suç işlememek kaydıyla beraat ediyor. İl Milli Eğitim Müdürümüz görevden alınmasaydı bunları bizler daha önceden açıklayacaktık" diye konuştu. Haluk ŞAHİN