Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ilk olarak fiziki durumu iyi olmayan okullar için harekete geçti. Başkan Şahin, kenar semtlerde bulunan okullarda incelemelerde bulundu. Okulların fiziki durumlarını yerinde inceleyen Şahin, “Biz bu okullarımızın tuvaletlerini, lavabolarını, bahçelerini, duvar boyalarını ve bir takım malzemelerini karşılayacağız. Kısacası okullarımızın altyapılarını güçlendireceğiz ki öğrencilerimiz buralarda rahat eğitim alabilsinler, eğitmenlerimiz en azından bu tür sıkıntılardan kurtulsunlar” değerlendirmesini yaptı.

EKİNCİ VE İLÇE MÜDÜR YARDIMCILARI DA EŞLİK ETTİ

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülhalim Ünverdi ve Şehitkâmil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı ile okullarda incelemelerde bulunan Fatma Şahin, okulların yöneticilerinden okullar ile ilgili detaylı bilgiler aldı. Okul kapıları, pencereleri ve korkuluklarının yenilenmesi gerektiğini ifade eden Şahin, bahçelerdeki spor sahalarında ve parklarda çalışmalar yapılması gerektiğini kaydetti.

YAZ DÖNEMİNDE İYİLEŞECEK

Eğitimin bir toplum için ne denli önemli olduğunun herkes tarafından bilindiğini vurgulayan Başkan Fatma Şahin, “Bir toplumun iyi olabilmesi için öncelikle iyi bir eğitim alması gerekir. İyi bir eğitimin yolu da iyi bir altyapıdan geçer. Biz geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın iyi eğitim alması ve onları yetiştiren eğitmenlerimizin iyi şartlarda eğitim vermelerini sağlamamız lazım. Bunun için bugün bu okullarımızda durum tespiti yaptık. Bir rapor hazırlayıp durumu iyi olmayan okullarımızı yaz döneminde iyileştirme yoluna gideceğiz” diye konuştu. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT