Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonunun (UNICEF), 1,7 milyon çocuğun yeni eğitim yılında okula gidemediği ve 1,3 milyon çocuğun ise okula devam edememe riski taşıdığı uyarısında bulunduğu Suriye'de, Cerablus'ta okulların açılmaya başlaması en çok eğitim çağındaki çocukları sevindirdi.

Fırat Kalkanı Harekatının ardından nüfusun hızla arttığı ilçede sadece Cerabluslu çocuklar değil Halep, Deyrizor ve çevre bölgelerden gelen çocuklarda okulla tanışmış oldu.

Terör örgütünün kontrolünde olduğu 3 yıl boyunca "eğitim zili" çalmayan kentte, yaklaşık bir ay önce Keçiören Belediyesince onarılıp eğitime kazandırılan 43 yıllık eğitim yuvası Şehit Sandık Handavi Okulu'nda bin 200 öğrenci eğitim görüyor.

Şehit Sandık Handavi Okulu Müdürü Ramazan Mustafa, İlçede şu anda sadece bu okulun açık durumda olduğunu ve öğrenci sayılarının her geçen gün arttığını anlattı. Mustafa, bir an önce diğer okulların da açılmasını beklediklerini ifade etti.

Cerablus'ta Ahmet Selim Mulla Lisesi bu hafta eğitime başlayacak.

Cerablus Meclis Başkanı Muhammed Habeş ise ilçede günden güne her şeyin iyiye gittiğini ve kısa sürede terör örgütünün izlerini silmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. (AA)