Gaziantep'te bir ilköğretim okulunda, okul yönetiminin bütün uyarılarına rağmen teneffüste bahçedeki kayalıklara çıkan çocuklar, düşme tehlikesine aldırış etmeden oyun oynuyor.
Şahinbey İlçesi Onur Mahallesi’nde bulunan Nesrin Mehmet Abar İlkokulu'nun arka bahçesinde bulunan kayalıklar tehlike saçıyor. Okul yönetiminin bütün uyarılarına rağmen çocuklar bu kayalıklara çıkarak oynuyor. Buradaki tehlikeye aldırış etmeden çocukların oyunları hastanede bitiyor. Buradaki okula giden Ali Beyaz’ın velisi Sabriye Beyaz, torununun kayalıklardan düşerek hastaneye kaldırıldığını ifade ederek, “Biz buradaki sorunun çözülmesi için okul yönetimini sık sık uyardık. Ancak bugüne kadar hiçbir sonuç alamadık. En son benim torunum bahçedeki kayalıklarda oynarken dengesini kaybederek düştü. Yüzü tanınmaz hale geldi ve burada öle de bilirdi. Okul yönetimi çocukları burada oynamaması için uyarıyor. Ama bir çocuktan yetişkin kadar düşünmesini ya da kurallara uymasını nasıl bekleyebiliriz. Sonuçta bunlar çocuk ve ne kadar yapmayın derseniz bile mutlaka çocuk yine de oyununu oynamak istiyor. Biz yetkililerden buradaki sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz. Buradan bir çocuk düşerek ölürse bunun sorumluluğunu kim üstlenecek. Daha üzücü bir olay yaşanmadan yıllardır çözülmeyen bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz” dedi.
Yetkililer ise konunun projeye alındığını ve uygun görülmesi halinde kayalıkların ortadan kaldırılması için belediye tarafından çalışma başlatılacağını bildirdi.