GAZİANTEP’in Nizip İlçesi’nde, 20 gün önce kaldığı yurtta hava almak isterken 2’nci kattan düşen, beli ve ayağında kırıklar oluşan lise son sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Hatice Kübra Eroğlu, Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) hastaneden sedyeyle götürüldü. Polisler eşliğinde okula gelen Eroğlu, kendisi için özel hazırlanan sınıfta sedyede soruları yanıtladı.

Nizip Maruf Marufoğlu Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Hatice Kübra Eroğlu, 20 gün önce kaldığı öğrenci yurdunun 2’nci katında cam kenarında hava aldığı sırada dengesini yitirmesi sonucu aşağı düştü. Belinde ve ayağında kırıklar oluşan Eroğlu, Nizip Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı. Eroğlu, bugün sabah saatlerinde YGS’ye girmek için sağlık ekipleri ve polisler eşliğinde ambulansla sınava gireceği Anadolu Öğretmen Lisesi’ne getirildi. Burada ekipler tarafından sedyeyle okula çıkarılan Hatice Kübra Eroğlu, kendisi için özel olarak ayrılan sınıfa getirildi.

20 GÜNDÜR BAYA MÜCADELE VERDİK

Baba Hasan Eroğlu, kızının sınavı kazanması için dua ettiklerini belirterek, “20 gündür baya mücadele verdik. Doktorları kızımla çok ilgilendiler ve sekiz saatlikbir ameliyatı sonrasında kızım her geçen gün iyileşmeye doğru gidiyor. Bu günde sınavı vardı. Onun bu sınav için çok istekli ve arzulu olduğunu gördüm ve Belediye’ye ait ambulansla kızımı sınava gireceği okula getirdik. Sınava sonrasında tekrar getirildiği ambulansla hastaneye götürülecek” dedi. DHA