Daha bir gün önce Gaziantep Kent konseyinde eğitimin masaya yatırıldı. Vali Ali Yerlikaya, eğitimde iyi noktalara geleceklerini söylemişti. Ama dün büyükşehir belediye meclisinde yapılan toplantıda, okul alanının ticari alana çevrilme kararı çıktı. CHP'li Meclis üyesi Mehmet Sucu, bu karara tepki göstererek "Vicdanınız sızlamıyor mu? Daha dün Kent Konseyi eğitim konusunda toplandı. Orada derslik açığından bahsedildi. Siz bugün eğitim alanını ticari alana çeviriyorsunuz.

ŞAKA GİBİ

Büyükşehir Belediye meclis toplantısı başkan vekili Osman Toprak başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısına okul yerinin ve yeşil alanın ticari alana çevrilmesiyle ilgili gündem maddesi damgasını vurdu. Gündemin 19. maddesi olan Binevler Mahallesi'nde park, ibadet alanı, eğitim tesisi, ticaret, turizm, konut alanı nazım plan değişikliği maddesi görüşülürken söz alan CHP'li Meclis üyesi Mehmet Sucu, "Vicdanınız sızlamıyor mu? Daha dün Kent Konseyi eğitim konusunda toplandı. Orada derslik açığından bahsedildi. Siz bugün eğitim alanını ticari alana çeviriyorsunuz. Buradan Sayın Valimize sesleniyorum. Sayın Valim uygundur yazısının altını imzalarken vicdanınız sızlamadı mı?" diye sordu. Osman Toprak ise, "Vicdanımız rahat. Burada kamu yararı var" dedi.

SAYIN VALİ, ARAŞTIRDINIZ MI?

Büyükşehir Belediye meclis toplantısında 58 gündem maddesi görüşüldü. Gündem maddelerinden en dikkat çekici olan da 19. maddeydi. Gündem maddesiyle ilgili söz alan Mehmet Sucu, "Bu memlekette 4 bin derslik açığı varken, imar tadilatıyla eğitim alanı ticari alana çevriliyor. Ayrıca yeşil alandan çıkarılarak ticari alana çevriliyor. Çocuklarımız 60-65 kişilik sınıflarda okurken, et gibi üst üste otururken, Vali Yardımcısı olur yazısı vermiş. Vali'ye sormak lazım. Araştırdınız mı? Eğitim alanına gerek yok diyorsunuz. Ben meclisi suçlamıyorum. Sayın Vali burada bu yere imzalarken vicdanınız sızlamıyor mu? Gerekçe ne milli eğitimin parası yok. Birde eğitimde Gaziantep'i 80. 70. sıralardan üst seviyeye çıkarma hedefi koyuyorsunuz" dedi.

ÖNERİ ŞAHİNBEY'DEN GELDİ

Bu alanın 1976 yılında planlandığını belirten Sucu, "Çok ayıp. Gerçekten söyleyin kamu yararı varsa başüstüne. Normal alan olsaydı evet derdik. Ama eğitim alanı, ticari alana çevriliyor. Vicdanınız rahatsa evet oyu kullanıyorum. Ama Vali olur yazısıyla bu işi tamamlamayın, iyi düşünün" dedi.

Osman Toprak ise, "Makul gerekçeleri söylediğim zaman sizde evet oyu kullanırsınız. Burada kamu yararı var. Alanın yanında eğitim tesisi var. Oranın mülkiyetinin kamuya geçirilmesi gerekiyor. Yani yanındaki eğitim tesisi kamu adına tescil edilecek. Bu Şahinbey'den gelen bir öneri. Vicdanen rahatız. Takdir meclisin. Belediyelerimiz eğitime büyük önem veriyor. Yeni açmış olduğumuz yerlerde nüfusa göre okul alanları ayrılıyor" diye konuştu.

KAMULAŞTIRMA, BAHANE

Sucu tekrar söz alarak, "Kamulaştırmadığımız için bahane. Buradaki işlem çok yanlış. Buradaki alanın tamamı 21 bin metrekare. Eğitim ve yeşil alan için ayrılan alanların 12 bin metrekaresi ticari alan yapılıyor" dedi.Gündem maddesi oy çokluğu ile kabul edildi. Meral KINACILAR