okul müdürlerinin asansörü olsun olmasın, engelli öğrencilerin birinci katta eğitim-öğretim görmesini sağlamaları gerektiğini söyledi.


ASANSÖRSÜZ OKULUMUZ ÇOK


Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender'in 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında gündeme getirdiği, bir okulda asansörlerin zabıta tarafından cezai işlem uygulaması nedeniyle kapatılması ve 4.katta eğitim alan engelli çocuğun mağdur edilmesiyle ilgili açıklaması üzerine gözler yeniden okullara çevrildi. Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, "Bazan oturduğumuz binaların da asansörü bozuluyor. Bizim isteğimiz arzumuz hiç bir sıkıntının olmaması. Asansörsüz okulumuz çok. Yeni yapılan okullarımızın tamamında asansör yok. Ancak eskiden yapılan iki, üç katlı okullarımızda asansör olmuyor. Ancak bu okullarda da engelli çocuklarımızın birinci katta eğitim-öğretim görmesi gerekiyor" dedi.


ENGELLİLER GİRİŞ KATTA OLACAK


'Engelli bir öğrenci, asansör olsa bile kendi üst katı istemiyorsa o sınıfı biz komple o çocuğumuzun hatırına giriş kata alıyoruz' diyen Yağcı, "Buna dikkat ediyoruz. Biz iki üç sene önce bütün okullarımızda engelli rampası yaptık. Engelli öğrenciler üst katta olmamalı. Biz seçimlerde bile buna dikkat etmeye çalışıyoruz. Okul müdürleri buna dikkat etmeli. Bunu birilerinin demesine de gerek yok. Ben okul müdürüysem bunlara bakmalıyım. Benim öğrencimin mutluluğu nasıl olacaksa, ben onu yaparım. Bu konuyu toplantılarda sürekli gündeme getiriyoruz, söylüyoruz. Engelli öğrenciler birinci katta giriş katta olacak" diye konuştu.Meral KINACILAR