Uzmanlar, velilerin oylamayla seçeceği okul kıyafetinin kumaş seçimi konusunda uyardı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrenci kılık ve kıyafetleri konusunda ilgili mevzuatın uygulanmasında okullarda birlik ve beraberliğin sağlanabilmesi için yayınlanan genelgenin ardından kıyafetleri veliler seçecek. Uzmanlar, özellikle kıyafetlerin kumaş seçimi konusunda uyardı.

8 Eylül’de okul öncesi ve 1’inci sınıf öğrencilerin okula başlayacak olması nedeniyle bu hafta sonu velilerde alışverişe çıkacaklar. Yoğun alışveriş dönemi öncesi uzmanlar, çocuklara okul kıyafeti alımında da kanserojen maddelere karşı dikkatli olunması gerektiğini işaret ederek, anne-babaları kıyafet seçiminde uyarıyor.

"YÜN VE PAMUK AĞIRLIKLI ELBİSELER TERCİH EDİLMELİ"

Uzmanlar, çocukların hastalıklardan korunması için teri çeken yün ve pamuk ağırlıklı giysilerin tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor. Polyester, naylon, akrilik gibi ipliklerle dokunmuş kumaşların, teri iyi çekmediği için gribal enfeksiyonlara zemin hazırlayacağını belirten uzmanlar, kıyafet seçiminde öğrencileri, terlediklerinde terlerini çekebilecek nitelikteki kumaşlardan üretilmiş olanların tercih edilmesi gerektiğini kaydediyor.