Emniyet Müdürlüğü, bayram sonrası açılacak olan okullarla ilgili üst düzey tedbir aldı. Şahinbey'de 177 okul, Şehitkamil'de 132 okul çevresinde resmi ekipler tarafından gerekli görevlendirmeler yapıldı. Ayrıca Şahinbey İlçesinde riskli olarak değerlendirilen 21 okul ile Şehitkamil ilçesinde riskli olarak değerlendirilen 14 okulun giriş-çıkış saatlerinde sürekli olarak resmi ekip görevlendirildi.

POLİS İRTİBAT GÖREVLİSİ

İl Emniyet Müdürlüğü, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılının başlayacağı önümüzdeki günlerde, Okul güvenliğinin en üst düzeyde sağlanması için okul yönetimlerinin irtibat kuracakları, yaşanabilecek güvenlik sorunlarını paylaşabileceği ‘‘Polis İrtibat Görevlisi’’ görevlendirildi.

DENETİM YAPILACAK

Çocuk Şube Müdürlüğünce okul çevrelerinde bulunan tekel bayileri, büfeler kontrol edilerek, ilgili mevzuat gereği “18 yaşından küçüklere tütün ve alkollü içeceklerin satılmaması” yönünde kontroller yapılacak. Öğrencileri ruhsal, bedensel ve cinsel gelişimlerini olumsuz yönde etkileyecek her türlü müstehcen yayın ve zararlı elektronik oyunlardan korumaya yönelik İnternet Salonları, Oyun Salonları ve diğer umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde sık sık kontrol ve denetimler yapılacağını bildirildi.

OKUL YÖNETİMİ İLE İRTİBAT HALİNDE OLUNACAK

Sorumluluk bölgelerinde bulunan okullarda sağlıklı bilgi akışını sağlamak ve Çocuk Şube Müdürlüğü ile koordineli çalışmak üzere “ Okul İrtibat Görevlileri ” belirlenerek görevlendirildi. Görevliler yıl boyunca okul yönetimi ile irtibat halinde bulunacak. Okul çevresi ve güzergahında meydana gelen suçlar ile ilgili gerekli analizleri yapılıp. Bu kapsamda riskli gördüğü 11 okulda gerekli tedbirleri alınacak. Öğrencilerin yasa dışı örgütlerden ve ideolojik faaliyetlerden korunmasına yönelik gerekli çalışmalar ile konferans, panel vb. eğitim faaliyetleri planlaması yapılarak riskli olarak değerlendirdiği okullarda gerekli güvenlik önlemleri Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce alınacak.

17 NARKOTİM GÖREVDE

KOM Şube Müdürlüğünce, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 09 Mayıs 2014 tarihli 28 ve 29 Sayılı Okul Çevresinde Alınacak Önleyici Tedbirler Konulu Genelgeleri kapsamında okul çevresinde ve güzergahlarında madde kullanımı ve satışı ile ilgili riskli gördüğü okulların çevresinde 17 Narkotim Ekibi görevlendirmek suretiyle gerekli tedbirleri alacak.

SERVİSLERE SIKI DENETİM

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce, Okul servis güzergahlarında ve okul önlerinde okul servis taşıtlarının kontrol ve denetimleri yapılacak. Servis firma sahipleri ve yöneticileri ile toplantılar yapılarak, okul güvenliği ile ilgili bilgilendirilmesi ve duyarlılığının arttırılmasına yönelik konferans, panel, seminer, sempozyum vb. faaliyetlerin düzenlenmesi çalışmaları yapılacak. Trafiğin yoğun olduğu, özellikle okul giriş çıkış saatlerinde çocukların güvenliğinin sağlanmasına yönelik önlemler alınacaktır. Öğrencilerin trafik eğitimi almaları sağlanacaktır. Okul geçit görevlilerinin seçimi ve eğitimi sağlanacak.

OKUL GİRİŞ VE ÇIKIŞLAR ÖNEMLİ

Özellikle öğrencilerin okul giriş ve çıkış saatlerinde, okul çevresinde bekleyen, gezinen ve bulunan, eğitim ve öğretim kurumları ile hiçbir şekilde ilişiği olmayan kişi veya gruplara, öğrencilerin sağlığı açısından tehlike oluşturabilecek nitelikteki maddeleri bulunduran veya satanlara, 05 Eylül 2013 tarih ve 2241 sayılı Gaziantep Valilik Kararı gereği Kabahatler Kanununun ilgili maddeleri gereğince (5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 32. Maddesi) cezai işlem uygulanacak. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT