Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bir dizi ziyaretlerde ve incelemelerde bulunmak için geldiği

Gaziantep’te İbrahimli köyünde bulunan Emine Cuma Uçar İlkokulu ve Ortaokulu’nun açılışını yaptı.

Törende konuşan Bakan Kılıç, “Bizim medeniyetimiz ilim Çin’de dahi olsa gidin alın diyen bir medeniyettir” dedi. İbrahimli köyünde hayırsever işadamı Ali Uçar tarafından yaptırılan okuldan dolayı ailesine ve şahsına teşekkür eden Bakan Kılıç, şöyle konuştu: “Bugün burada fazla söze gerek yok. Arkamda görmüş olduğunuz 24 derslikli okul her şeyi söylüyor. Bu eserden dolayı Ali Uçar beye teşekkürlerimi sunuyorum. Tabii ki iyi bir eğitim almak kendini geliştirmek çok önemli. Ama okullarda öğrenilmeyen hayatın içerisinde öğrenilen bazı şeyler var. Okulda öğrendiklerimizle hayatta öğrendiklerimizi bir araya getirdiğinizde başarılı olursunuz. Ülkemizde yapılan okul yatırımları konusunda çok hassassız”

BİR ÇOK OKULDA DERSLİK YAPILDI

‘AK Partinin eğitim alanında verdiği önem ortada’ diyen Bakan Kılıç, “Eğitime yüzde yüz destek kampanyası ile Türkiye’de birçok okullar birçok derslikler inşa edildi. Okullarımızın alt yapılarını geliştirmek için çok önemli çalışmalar yapıyoruz. Çocuklarımıza gençlerimize kendilerini her türlü geliştirme imkanı veriyoruz. Tabii ki yerel yöneticilerimizin de çok büyük sorumlulukları var. Gaziantep’te valimiz eğitim alanında büyük çalışmalar yapıyor. Bizler de merkezi hükümet olarak bu çalışmaları destekleyeceğiz. Devletimizin görevi eğitim alt yapısına yatırım yapmak. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz. Burada eğitim görecek gençlerimize çocuklarımıza zihin açıklığı diliyorum” şeklinde konuştu.

VALİ ATA: HEPİMİZ MUTLUYUZ

Törende bir konuşma gerçekleştiren Gaziantep Valisi Erdal Ata da, şehirdeki eğitim yatırımları hakkında bilgi verdi. Ata, “Böylesine güzel bir okulun açılışını yapıyor olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Ülkemizin ve ilimizin en büyük sorunlarından birinin eğitim olduğunu hepimiz biliyoruz. Göreve ilk geldiğimiz sırada derslik sayımız oldukça düşüktü. Son zamanlarda açılan okullarımız ve eğitim çalışmalarımız ile birlikte öğrenci başına düşen derslik sayılarımızı artırdık. Devletim adına Uçar ailesinin tüm fertlerine eğitime yapmış olduğu bu yatırımdan dolayı çok çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BİLGİLER VERİLDİ

İbrahimli köyünde bulunan ve Gaziantepli hayırsever işadamı Ali Uçar tarafından yaptırılan okul açılış töreninde konuşan Emine Cuma Uçar İlkokulu ve Ortaokulu Okul Müdürü Eyüp Çakmak okulun fiziki yapısı hakkında katılımcılara bilgi verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci de yaptığı konuşmasında, Gaziantep’in sanayide, ticarette olduğu gibi gerçekleştirilen yatırımlarla eğitimde de hak ettiği yere geleceğini ifade etti.

ALİ UÇAR: BU OKUL

AİLEM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Okulu yaptırarak anne ve babasının ismini veren hayırsever işadamı Ali Uçar ise, kendisinin ilkokul mezunu olduğunu belirterek bu okul açılışının kendisi için çok anlamlı olduğunu belirtti. Uçar, şöyle konuştu: “Bu okulun bende ve ailemde çok büyük önemi var. Biz 12 kardeşiz. Kardeşlerimin hepsi bu okulda eğitim gördüler. O yüzden çok anlamlı bir gün yaşıyorum. Çocukluğumu geçirdiğim köyümüzde annem ve babam adına eski okulumuzun yerine bir okul yaptırmayı Cenabı Allah bizlere nasip etti. Gaziantepli olmaktan her zaman gurur duyduk. Memleketimizi hep ön planda tuttuk. Bugün çocuklarımıza ailemizin ikinci nesillerine örnek olduğumuz için ayrıca bir mutluluk yaşıyorum. Allah bizlere ülkemizin her yerine yatırım yapacak helal kazançlar nasip etsin inşallah. Okulun yapılmasında bizlere destek veren herkese çok teşekkür ediyorum.”

Yapılan konuşmaların ardından kurdele kesilerek okul açılışı gerçekleştirildi. Bakan Kılıç’ın ve protokol üyelerinin okulu gezmesinin ardından okul açılış töreni sona erdi. HABER MERKEZİ