Özel Seçkin Koleji Meslek Tanıtımı ve Kariyer Günlerinde öğrencilerle bir araya gelen Erözgür, daha önce öğrencisi olduğu okulda, yeni öğrencilerle bilgilerini paylaşmak için bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

ÖNLEM ALINMASI GEREK

“Diyetisyen, besinlerin işlenmesi, hazırlanması, pişirilmesi ve depolanması sırasında oluşan değişikliklerin insan vücudundaki etkilerinden, yetersiz ve dengesiz beslenmenin yol açtığı sağlık sorunlarına karşı önlemlerin alınmasına kadar ilgilenmektedir” diyen Erözgür, diyetisyenlerin çocukluk, gebelik dönemi ve hastalıklarda beslenme gibi birçok özel durumlarda da rol aldığının altını çizdi.

EKONOMİK DURUM DA ÖNEMLİ

Diyetisyenlerin, diyet ürünler geliştirme, çeşitli hastalık durumlarındaki birey ve gruplar için hastalık durumlarına uygun diyet planlama, toplu beslenme yapılan kurum ve kuruluşlarda beslenme ilkelerine uygun hizmetin verilmesini sağladığını anlatan Erözgür, “Sağlığa uygun diyetler hazırlarken, bireylerin ekonomik durumları da göz önünde bulundurulmadır” dedi.

ÖRNEK KAHVALTI SEÇENEKLERİ

Fastfood tüketiminin zararları ve bunların yararlı tariflerle nasıl değiştirebileceği, yeterli ve dengeli beslenmenin koşulları, hangi öğünde, hangi besinden kaç porsiyonun yer alması gerektiği ve genelde gözden kaçırılanlarla ilgili bilgiler veren Erözgür, en çok atlanılan öğünün sabah kahvaltıları olduğuna vurgu yaptı, öğrencilere örnek kahvaltı seçenekleri sundu. BÜLTEN

FOTO: Öğrencilerin sorularını yanıtlayan Erözgür’e, Özel Seçkin Koleji Anadolu ve Fen Lisesi Müdürü Sevgi Tezgör plaket takdim etti.