Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, Ökkeşiye Hazretleri türbesinde bütün yapıların yıkılarak, alanın sil baştan yeniden dizayn edileceğini söyledi.

Vakıfların mülkiyetinde olan Ökkeşiye Hazretleri türbesi için projeye hazırlığının devam ettiğini belirten İsa Güven, mevcut satış reyonlarının kalkacağını ve yeni satış reyonları konacağını belirterek, "Ayrıca, piknik alanları, yeni kesimhane, çöp depolama alanları yapılacak. Türbenin üstündeki yapı yıkılacak. Ve türbe açığa çıkacak. Oradaki cami kalacak, ancak ıslah edilecek. Oradaki bütün yapıları yıkıp yeniden yapacağız" dedi. Büyükşehir Belediyesi'nin de yolları genişleteceğini ifade eden Güven, çalışmaların sonbahar gibi başlayacağını ifade etti.

HZ. UKKAŞE (R.A.)

Sahabenin en faziletlilerinden birisi olan Hz. Ukkaşe, Bedir, Uhud, Hendek ve diğer savaşlara Peygamberimizle birlikte katıldı. Özellikle Bedir savaşında çok büyük kahramanlık gösterdi. Peygamberimizin, 'Kim cennetteki arkadaşımı görmek isterse bu adama baksın" buyurarak cennete gireceğini müjdelediği sahabelerdendir. Peygamberimiz veda hutbesinden sonra herkesle helalleşirken Ökkeşiye Hazretleri “ Ya Resulullah Uhud Savaşı’nda bana kırbaçla vurmuştunuz. Hakkımı ancak kısasla ödeşirim”der. Peygamberimiz (S.A.V), elindeki kırbacı Ökkeşiye Hazretlerine verir ve sırtına vurmasını söyler. Ökkeşiye Hz. ”Siz bana sırtım çıplak iken vurmuştunuz Ya Resulullah”der. Peygamber Efendimiz sırtını açar ve tam bu sırada Ökkeşiye Hz. Peygamber Efendimizin Peygamberlik mührünü görür ve öper. Daha sonra ise “Kısastaki gayem bu idi Ya Resulullah. Yoksa sizde bir hakkım varsa anam sütü gibi helal olsun”der. Meral KINACILAR