*Fatma hanım hepimizden daha Gaziantepsporlu.

*Ökkeş bey benim çok değer verdiğim, kalemine çok saygı duyduğum bir abim.

*Ökkeş Abimle bugün helalleştik, kendisinden özür diledim

*Fatma hanım Gaziantepspor'un çıkarları neyi gerektiyorsa onu yapacağının mesajını verdi

*Oy hesabı yapmadan barış sürecini başlattığı için Ak Parti'deyim

*Fatma Hanım, Kızıl ailesine memnuniyet duyuyor

*Halk Ak Parti dışında bir arayış içinde değil. Gaziantep'te 10 milletvekili alırız

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Aday Adayı Mehmet Kızıl, Gazetemiz Yönetim Kurulu Başkanı Ökkeş Özekşi'yi ziyaret ederek geçmişte yaşanan kırgınlıklar nedeniyle özür dilerken, sloganının Barış olduğunu ve bunu da Ökkeş Özekşi ile barışarak başlattığını söyledi. Kızıl, adaylığı ile ilgili düşüncelerini anlatırken, bu arada Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret ettiğini belirterek "aday adaylığıma sıcak baktı. Bu arada Gaziantepspor ile ilgili olarak önemli mesajlar verdi"diye konuştu.

Ziyareti sırasında Gaziantep 27 Gazetesi'yle adliye sürecine kadar giden süreci bir hata olarak gördüğünü söyleyen Mehmet Kızıl, Ökkeş Özekşi'den özür dilediğini ve helalleştiğini belirterek şunları söyledi:"Ökkeş bey benim çok değer verdiğim, kalemine çok saygı duyduğum bir abim. Gaziantep'e geldiğimde ilk dostlarımdan biri. Zaman zaman insanlar hata yapabiliyor. Bizde o günkü şartlarda, o günkü Gaziantepspor atmosferinden kaynaklanan nedenlerle ters düşmüş olabiliriz. Bugün helalleştik. Ben kendisinden özür dilerim. Bundan sonraki süreçte Ökkeş abi ile birlikte Gaziantep şehrinin menfaatleri doğrultusunda bir dostluğumuz olacak. Ökkeş Abim ile aramda yanlış yönlendirmeler, yanlış anlaşılmalar olabilir, yanlış anlamalardan kaynaklanan bir küskünlük olabilir, ama özü nedir, Ökkeş abi bu şehrin gazetecisidir, ben kendimce bu şehre işadamı kimliğimle hizmet ediyorum, niyetlerimiz bir önemli olan bu. Gaziantep 27 köklü ve şehrin en saygın gazetelerinden bir tanesi. Takip ettiğim, haberlerine itimat ettiğim bir gazete. O günkü atmosferde biraz kişisel davrandığımı sonradan anladım. Daha çok aslında özellikle tutuklama döneminde yapılan haberler biraz şirketlerimize zarar verdiği için biraz daha şahsileştirdim. Şirketlerimize yapılan haberler açıkçası biraz kanıma dokunmuştu, çünkü binlerce insan çalıştırıyoruz şirket zarar görünce biraz şahsileştirdim. Tabi o dönemden bu yana iş hayatıma ağırlık verdim, kısmet bugüne barışmakmış. Ben biraz şahsileştirdim. Barışa varım, barışa Ökkeş Abi ile barışarak başladım. Madem barış dedik Ökkeş abimle barışarak işe başladık.

Benim sloganım barış, biz herkesle barışacağız. Benim hedefi olan biri olarak kimseyle kötü olma şansım yok."

ADAY ADAYI OLMAMDA EN BÜYÜK ETKEN URFALI NÜFUS

Aday adaylığı süreciyle ilgili bilgi veren Mehmet Kızıl, neden böyle bir yola çıktığı ile ilgili sorumuza, "Her dönemde bir şekilde hep senden siyaset bekliyoruz talebi vardı, en son bir taziyeye gittiğimizde Urfalı hemşehrilerimin talebi doğrultusunda düşündük özellikle barış sürecinde gelinen noktadan dolayı böyle bir adaylığa karar verdik. Burada tabi en büyük etken Güneydoğulu hemşehrilerimizin nüfus çoğunluğu, özellikle Urfalı hemşehrilerimizin nüfus çoğunluğu en büyük etken" dedi.

GAZİANTEPLİ OLDUĞUM KADAR URFALIYIM

Aday adaylığını açıkladıktan sonra gelen tepkilerin kendisini çok mutlu ettiğini dile getiren Kızıl, "Burada ben Gaziantepli olduğum kadar Urfalıyım Urfalı olduğum kadar Gaziantepliyim. Ben aslında tüm Gaziantep'in adayıyım. Ben adaylık başvurumu yaptıktan sonra ne kadar Urfalı hemşehrilerimden aldığım tebrik telefonu varsa o kadar da Gaziantepli hemşehrilerimden tebrik telefonları aldım" dedi.

AK PARTİ OY HESABI GÜTMEDEN CESUR ADIMLAR ATTI

Mehmet Kızıl, neden Ak Parti'den aday adayı olduğuyla ilgili sorumuzu ise şöyle yanıtladı:"Bugün barış sürecinde Cumhuriyetin kurulduğundan beri bütün iktidarlar Kürt meselesini hep rafa kaldırdılar, kimse cesaret edip de bu işi çözme noktasında adım atmadı, yol alamadı. Daha çok günün koşullarında oy hesabı yapılarak siyaset yapıldı. Rahmetli Özal, Kürt meselesinde bugün gelinen noktaya, benzer bir çizgide bir politika izliyordu. Sonunu biliyoruz, rahmetli oldu. Rahmetli Özal döneminden sonra Ak Parti dönemine kadarki süre, özellikle Kürt meselinde Türkiye'nin kayıp yılları. O dönemlerde tamamiyle oy üzerinden politika yapıldı. Ama bugüne baktığımızda Ak Parti oy hesabı yapmadan bugün barış sürecine adım attı, barışın olması için ne gerekiyorsa onu yapıyor. Hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan, İmralı'yla görüşülmesi gerekiyorsa görüşülüyor, ne yapılması gerekiyorsa o yapılıyor. Ak Parti halktan aldığı yetkiyi en iyi şekilde kullandı ve kullanıyor. Esas bundan sonraki süreç çok daha önemli. Bundan sonraki tarihi süreçte çok ciddi katkılar sağlayacağımı düşünüyorum. 20 yıldır dönemin iktidarları, dönemin ilgili kurumları, bizden Kürt meselesiyle ilgili bilgi almak için başvurdukları zaman biz gene bilgi ve birikimlerimizi aktardık ama hiçbir iktidar partisi söylediklerimizi hayata geçirmedi. Ama Ak Parti, barış süreci başlatarak Kürt meselinin çözümünde bir umut oldu, o yüzden Ak Parti'den aday adayı olmaya karar verdik."

MİLLETVEKİLİ GİBİ HİZMET EDİYORUM

'Gaziantep'e ülkeme siyasi olarak Ak Parti çatısı altında hizmet etmek istiyorum' diyen Mehmet Kızıl, 13 yıldan beri aile olarak Ak Parti'ye hizmet verdiklerini, hiç kimseden bir söz almadığını belirterek, "Ben sadece halktan söz aldım. Bundan sonraki süreçte ben zamanımı Ak Parti'ye, barış sürecine harcayacağım. Böyle bir süreçte, zor bir süreçte kolay bir süreç değil yaşadığımız süreç, yeni Türkiye'de 2023 hedeflerinde, başta barış süreci olmak üzere ben zamanımı harcamak istiyorum. Allah kısmet ederse meclis yolu açılırsa, milletvekili olursam Gaziantep'e ülkeme siyasi olarak Ak Parti çatısı altında hizmet etmek istiyorum. Zaten işadamı kimliğimle bir milletvekilinden farksız hizmet ediyorum. İnsanlara el atıyoruz, yardımlar yapıyoruz İnsanların sorunlarına yardımcı oluyoruz. Aslında milletvekili olduğunuzda da çok farklı bir şey yapmayacağız, yine aynı şeyi yapacağız. Ben hayatımda bir milletvekilinin yapacağı işleri az çok yapıyorum" diye konuştu.

GAZİANTEP'İN EN BÜYÜK İKİ SORUNU VAR

Gaziantep'in en büyük probleminin Suriye'den gelen göç ve eğitim olduğunu dile getiren Kızıl, "Ben Gaziantep'in barış yolunda örnek bir şehir ve barış sürecinin merkezi haline gelmesini istiyorum. Çünkü Gaziantep barış yolunda örnek bir şehir, modern bir şehir. Bugün her Güneydoğu ilinden yaşayan insanlar var ve bu insanlar huzur ve güven içinde yaşıyorlar" dedi.

FATMA HANIM'DAN GÜZEL MESAJLAR ALDIM

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyareti ile ilgili de bilgi veren Mehmet Kızıl, "Sayın Fatma Hanımla Gaziantepspor başta olmak üzere siyasette konuştuk. Fatma hanımdan aldığım mesaj, Fatma hanım hepimizden daha Gaziantepsporlu.

Gaziantepspor'la ilgili herhangi bir kırgınlığı yok. Bugün büyükşehirbelediyespor ile ilgili ne yaptıysam aynısını Gaziantepspor'a da yaparımın mesajını aldım.

Fatma hanım Gaziantepspor'un çıkarları neyi gerektiriyorsa onu yapacağının mesajını verdi. Fatma Hanım hiç bir olayı şahsileştirmiyor. Gaziantep şehrinin menfaatlerinde hiç bir konuyu şahsileştirmiyor. Adaylığımla ilgili hayırlı olsun dedi. Fatma Hanım'ın hem şaşırdığını gördüm hem de mutlu olduğunu gördüm.

Hepimiz Gaziantep şehrinin doku yapısını bozmadan hizmet eden insanlarız. Fatma hanımın, hiç bir kurum ve kuruluşa yük olmadan Gaziantepspor'u idare etmenizden dolayı Kızıl ailesine bir memnuniyet duyduğunu hissettim. Bu takdire şayan. Aile olarak büyük bir iş yaptığımızın mesajını aldım. Ve bundan sonraki süreçte 'bize ne düşüyorsa, biz büyükşehir için ne yaptıysak Gaziantepspor içinde aynısını yaparız" dedi.

AK PARTİ GAZİANTEP'TE 10'U ALMALI

Kendisini şanslı olarak gördüğünü, Ak Parti'nin önümüzdeki dönem oylarını artıracağını, HDP'nin barajı aşmaması durumunda 400 Milletvekili çıkaracağını belirten Kızıl, "Halk Ak Parti dışında bir arayış içinde değil. Gaziantep'te 10 milletvekili alır, daha doğrusu 10'u almalıyız. Diğerlerine oy verecek bir sebep düşünmüyorum. Niye diğer partilere oy vereceğim diye bir sebep henüz doğmadı" dedi. Meral KINACILAR