Gaziantepspor’un yeni sezonda görevine devam edeceği bildirilen Okan Buruk ile sürpriz şekilde yollar ayrıldı. Buruk'un Kayserispor ile anlaştığı öğrenildi.

2 yıl daha sözleşmesi bulunan Buruk ile Başkan İbrahim Kızıl bir araya gelerek anlaşma yapmadı ve sözleşmesi fesh edildi. Geçen sezon takımını 40 puanla 10. sırada tamamlayan Okan Buruk ile anlaşma kısa sürdü. Taraftarların da sıcak bakmadığı Okan Buruk dönemi 1 sezon sürdü.

16. TEKNİK DİREKTÖR

Buruk ile sözleşmesini fesheden Gaziantepspor yollarını ayırdığı 16. teknik direktör oldu. Kırmızı-siyahlılar İbrahim Kızıl döneminde Okan Buruk’tan sonra 17. teknik adamını arayacak. Gaziantepspor daha önce Hüseyin Kalpar, Samet Aybaba, Walter Zenga, Erdoğan Arıca, Mesut Bakkal, Bünyamin Süral, Nurullah Sağlam, Couceiro, Seçkin Göksel, Tolunay Kafkas Abdullah Ercan, Hikmet Karaman, Bülent Uygun, Sergen Yalçın, Tahsin Tam ve son olarak Okan Buruk ile çalıştı.

ŞU AÇIKLAMA YAPILDI

Kırmızı-siyahlı kulüp, dün akşam teknik direktör Okan Buruk ile yaptığı toplantı sonrası yolları ayırma kararı aldı.

Gaziantepspor Kulübü'nün resmi internet sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "6 Haziran 2015 tarihinde kulübümüz yönetim kurulu ile teknik direktörümüz Okan Buruk arasında gerçekleştirilen toplantıda; takımımız hakkında durum değerlendirilmesi yapılmış, geleceğe yönelik tarafların planları müzakere edilmiş ve Sayın Okan Buruk’un sözleşmesinin karşılıklı anlaşma ile feshedilmesine karar verilmiştir. Bu kararın kulübümüz ve Sayın Buruk için hayırlı olması temennisi ile, kulübümüzde hizmet yaptığı süre içerisinde gösterdiği özveri, çalışkanlık ve karakterli duruş için kendisine teşekkür eder, bundan sonraki teknik direktörlük kariyerinde elde edeceği başarıların bizleri de gururlandıracağının bilinmesini isteriz" denildi.

KAYSERİSPOR İLE ANLAŞMIŞ

Öte yandan Okan Buruk'un gizlice Kayserispor yönetimiyle masaya oturduğu ve anlaşma sağladığı öğrenildi. Gaziantepspor'da görevi sürerken Kayserispor ile görüşerek anlaşma yaptığı belirtilen Okan Buruk'un, yeni takımında hemen görevine başlayacağı ğrenildi.