Gaziantepspor teknik direktörü Okan Buruk Beşiktaş maçı öncesi açık konuştu ve; “işimizin ne kadar zor olduğunu biliyoruz ama kendimize de inanıyoruz güveniyoruz” dedi.

Küçük hatalarla maç kaybettiklerini ve bunun faturasını da son 3 haftada ağır bir şekilde yaşadıklarını söyleyen Buruk artık daha az hata yaparak maç kazanmaları gerektiğini ifade etti.

Çok iyi bir çıkış yakalamalarına rağmen son haftalarda kötüye giden bir performans ortaya koyduklarını dile getiren Buruk; “Çok iyi bir çıkış yakalamıştık. Üst sıralara ilk 5’e girmiştik. Daha sonra 3 haftadır tabi istemediğimiz mağlubiyetler var. Tabi kolay mağlubiyetler oldu bunlar. Oyun olarak kaybetmeyi haketmediğimiz maçlar oldu bunlar. İşte küçük hatalar zaten sonuçları bunlar belirliyor. Küçük hataları yaptığınız zamanda mağlubiyetler geliyor. Artık daha az hata yapmamız gerekiyor.

HEPSİNİ KAZANMAK İÇİN OYNADIK

Kaybettikleri haftalarda dahil bütün maçları kazanmak için sahaya çıktıklarını belirten Buruk; “Bu hafta Beşiktaş ile oynuyoruz. Ligin en formda takımı. En hazır takımı. Ligin en iyi takımlarından biriyle mücadele edeceğiz. Kulüp olarak da sezon başından bu yana iyi bir yapılanma içerisinde. Ve onun karşılığını alan bir takım. Hem hocasıyla hem oyuncularıyla. O yüzden işimizin zor olduğunu biliyoruz ama kendimizi de inanıyoruz güveniyoruz. Bu anlamda da sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyoruz. Çünkü bundan önce 3 tane büyük maç oynadık. Üçüyle de başa baş kazanmak için oynadık. Hepsini kazanmak için oynadık. Yine aynı şekilde kendi sahamızda inşallah taraftarımızda tribünlerde destek verirse bizde kazanmak için elimizden geleni yapacağız.

GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNDE BULUNDU

Geçtiğimiz hafta sakatlık geçiren Mustafa Pektemek’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bizim maçta sakatlanan Hikmet’e de geçmiş olsun diyorum. Onlarda önemli sakatlıklar geçirmişti.

DEMBA BA ÖNEMLİ EKSİK AMA…

Demba Ba’nın Beşiktaş için olmaması onları ne kadar etkiler bilemiyorum ama genel olarak bakıldığında takımın gol yükünü çeken oyuncu. Ancak sonuç olarak Beşiktaş sahaya 11 kişi çıkacak. Dediğim gibi çok hazır bir takım. Cenk’in oynayacağını tahmin ediyoruz. Mustafa’da sakat. Cenk’te oynadığı maçlarda en iyisini yaptı. Çok önemli bir forvet. Gaziantepspor’un eski oyuncusu. Tabiki hazır bir takımdan çıkan oyuncu bizim için avantaj. Ancak yerine girecek oyuncu çok önemli bir oyuncu.

GOL ATMAK İSTİYORUZ

3 haftadır hem galip gelememe hem de gol atamama sıkıntısı yaşadıklarını ifade eden Buruk; “3 haftadır Muhammet Demir’den yoksun oynuyoruz. Bunun sıkıntısını yaşadık. Beşiktaş’ında tabiki oturmuş bir oyuncu olduğu için Demba Ba bunun sıkıntısını yaşayabilirler. Bu gibi durumlar her takımda oluyor. Bizde bunu 3 haftadır yaşıyoruz. Ve 3 haftadır gol atamayan bir takımız. İnşallah bu hafta bizde bunu kırmak istiyoruz. Beşiktaş takımında oynayan her oyuncu çıkıp görevini yapacaktır. Takım oyunu oynayan bir takım. O yüzden kim oynarsa oynasın. Tabi bizde o oynayacak bu oynayacak diye bakmıyoruz açıkcası. İşimizi nasıl en iyi şekilde yaparız onun derdindeyiz ve onu çalışıyoruz. ALİ BUDAK