Anlaşılan o ki, Gaziantepspor kadrosu zengin, ama bunları kullanma adına fakirlik yaşanıyor.. Elde değerli malzemeler var, ama kullanmasını bilmiyoruz gibime geliyor..

Okan hocaya saygım var. Efendiliğini seviyorum.. Ama bu sevgi işini çalıştırdığı Gaziantepsporun saha içinde yaptıklarıyla özdeşleştiremiyorum.. Takıma teknik adam eli değmiyor sanki.. Değse de, oyuncu tercihleri ve saha içi organizasyonda varlığını hissedemiyoruz..

Sivas maçında gördüğümüzde başka bir Gaziantepspor vardı sahada.. Kayseri Erciyes maçında bu kez daha farklı bir Gaziantepspor gördük.. Fenerbahçe maçında cesur olabilsek, hücuma daha organizeli çıkabilsek ve oynamakta ısrar etsek belki de mağlup olmadan gelecektik Gaziantepe.. Her ne kadar hakemin Fenerbahçeye hediye penaltı ile yenilmiş olsak da, ben o maçta Gaziantepsporun daha cesaretli olmasını beklerdim..

Dün akşam Başakşehir maçında gördük ki, Okan hoca daha futbolcularını yeterince tanıyamamış.. Tanıdığını sanarak bişeyler yaptığını sanıyor ama daha verimli olmasını sağlayamıyor, tam aksine kullanmasını bilemiyor.. Dikkat ediyorum Gaziantepsporun henüz oturmuş bir oyun sistemi yok.. Buna ilaveten Saha içinde rakiplerine göre oyun planı da yok..

En değerli yabancılar kenarda, sahaya sürdüğü yerli oyuncular vasatı aşamıyor.. Chico stoper, ön libero oynatılıyor..Orada da iyi ama asıl mevkisinde daha fazla randıman vereceği kesin.. Elyasa bek ama stoper oynatılıyor..İyi gibi gözüküyor ama yeterince verimli olamıyor.. Mustafa Durak defansif ve yardımlaşmada rakibi bozma artısını, gereksiz fauller ve şutlarla aşağılara çekiyor.. Muhammed İldiz vasatın üzerine çıkamıyor.. Koray her geçen hafta düzeliyor ama geri dönüşlerde ağır kalıyor..

Bence Okan hoca en büyük yanlışı Oğulcanda yapıyor.. Bu oyuncuyu direkt onbirde oynatmasını başından beri doğru bulmuyorum.. Oğulcan daha çok genç, sonradan oyuna girdiğinde daha verimli oluyor.. Nitekim Fenerbahçe ve Başakşehir maçlarında onbirde olunca, o sihiri kayboldu.. Muhammed Demiri de yeterince kullanamıyor Okan Buruk.. İbrahim Akına da çok fazla sabrediyor, birde fazla yük bindiriyor.. Haliyle asıl verimi kayboluyor..

Maçın ikinci yarısında Chibuike ve Camaranın daha sonra da Costlynin oyuna alınmasıyla biraz hareket kazanıldıysa da, pozisyon üretme konusunda yeterli etki yaratılmadı.. Ama bu 3 oyuncuya süreklilik kazandırmak gerek.. Daha etkili olmalarını sağlamak gerek..

Sevgili Okan hocaya söyleyeceğim şu ki, beraberlik iyi demesin.. Ama galibiyet için de bu oyun ve anlayışın yetmeyeceğini kabul etsin.. Gaziantepspor bu kadrosuyla kendi sahasında Başakşehiri yenmeliydi diyor, alınan bir puanı kazanç olarak görmemesini diliyorum..