PTT birinci liginde güçlü bir ekiple yola devam etmek isteyen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Okan Derici ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Geçen sezon Anadolu Selçukluspor’da kiralık oynayan 23 yaşında ki orta saha oyuncusunun Konyaspor’dan bonservisi alındı.

OKAN DERİCİ KİMDİR?

Okan Derici, 1993 yılında Üsküp'ten Kırklareli'ne ve oradan da Almanya'nın Giessen kentine göç etmiş bir Türk işçi ailenin çoçuğu olarak dünyaya geldi. Eskiden futbolcu olan bir babanın oğlu olan Okan Derici, babasının da sayesinde 4 yaşında başladı. Bambinis adı verilen ligde yaşıtları ile mücadele eden Okan genelde en uç bölgede yani forvet mevkiinde görev yapıyordu. Eintracht Lollar adlı oturduğu köyün bu takımında kısa sürede parlayan Derici, 12 yaşına kadar burada oynadı ve 12 yaşında yine evine yakın bir takım olan ve kasabanın en iyi takımı olan TSG Wieseck Giessen altyapısına bu takımın hocalarının isteğiyle transfer oldu. Bu takımda amatör olmasına rağmen birçok profesyonel takımdan daha iyi şartları olduğundan kendini kısa sürede geliştirdi. Bu takımda ilk maçlarında birden fazla gol atan Okan ilerleyen zamanlarda ise Türkiye genç millî takımlar için keşfedildi ve kısa zaman sonra düzenli olarak Türkiye genç millî takımlarında oynamaya başladı. Bunun üzerine birçok üst kademe takımının dikkatini çekmeye başladı ve Eyalet finalinde ise Eintracht Frankfurt takımı ile karşılaştı. Bu maçta rakibin dikkatini çeken Okan, maçtan sonra bu kulüpten teklif aldı ve kısa sürede ailesi ile kulübün görüşmesi sonucu anlaşmaya vardı ve bunun sonucunda Almanya'nın köklü kulüplerinden Eintracht Frankfurt'un altyapısına transfer oldu.

Galatasaray'da forma şansı bulamayan ve A2 takımıyla idmanlara çıkan futbolcu 2013-2014 sezonu öncesinde Almanya 3. Lig takımlarından FC Rot-Weiß Erfurt'a transfer oldu. Burada bir lig maçında VfB Stuttgart II karşısında oyuna sonradan girerek oynama şansı bulan Derici, bu takımın II. takımıyla da 8 maça çıktı ve çıktığı son maç olan CZ Jena II maçında da bir de gol attı.

MUHARREM TÜRKOĞLU