Çünkü bu maç Gaziantepspor’un hedef belirlemesinde etkili olacak bir müsabaka. Okan Buruk da buna dikkat çekiyor ve “Akhisar maçı hedefimizin nereye gideceği konusunda çok önemli”diye konuşuyor.

Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk hedeflerinin ilk yarıda maksimum puanlar toplamak olduğunu belirterek, “Biz her maça üç puan için çıkıyoruz, hiçbir maça bir puan için çıkmıyoruz çünkü ortada üç puan var onları almak zorundasınız. Yine aynı şekilde hedeflerimiz devam edecek ama bu hafta ki Akhisar maçı hedefimizin nereye gideceği konusunda çok önemli" dedi.

Hakem hatalarını söyleyen Buruk, "Akhisar maçına ekstra motivasyonla hazırlanmamız gerekiyor. Şehir de bize bu anlamda destek olacağını umuyorum. Bu hafta ligde nereye varacağımız konusunda çok önemli. Şu anda lider ile aramızda dört puan var geçen hafta kazansaydık veya hakem hatalarının da ekstra puanlarını alsak belki şu anda daha başka yerlerde olurduk. Lig böyle ve böyle de devam edecek, biz en iyisini yapmak için çalışacağız” ifadesini kullandı.

MERSİN'E POZİSYON VERMEDİK

Puansal anlamda kendileri adına son derece önemli bir haftayı atlattıklarını söyleyen Gaziantepspor teknik direktörü Okan Buruk, “hedeflediğimiz yerlere gitmek anlamında geçen hafta yarıda bıraktığımız 3 puan vardı bu hafta bunu tamamladık. Maçın geneline baktığımız zaman rakibe fazla pozisyon vermedik, son bölümlerinde yüksek toplardan pozisyon yedik. Rakipte son bölümlerde çok yüklendi. Mersin gibi hücum anlamında zengin, çok gol atan ve ligin sıralama olarak iyi yerlerde olan rakibimize çok fazla pozisyon vermemek bizim adımıza çok önemli. İkinci yarı asıldık kaleye daha çok gittik ve daha çok galibiyeti hak ettiğimizi düşünüyorum.”

YARINDAN KORKMUYORUZ

Trabzonspor maçı sonrası kaçan 3 puandan dolayı yıkıldıklarını aktaran Buruk, “Trabzonspor gibi bir takıma karşı deplasmanda bu mücadeleleri veriyorsanız, kazanmak adına her şeyi yapıyorsanız bunu oyuncularımıza ekstra motivasyon olarak anlatıyoruz ve motivasyonlarını arttırıyoruz. Bu hafta da böyle oldu sadece kazanmaya odaklandık, geçmişi unuttuk bugünü yaşadık, yarından korkmuyoruz, İnşallah iyi yerlere geleceğiz” dedi.

GELECEĞİ DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIM

Futbolcularına son derece güvendiğini ifade eden Buruk, “Genç bir kadroyuz, iyi oyuncularımız var bunlar oynadıkça tecrübe kazanacaklar ve Gaziantepspor’un geleceği olacaklar. Ben bir yandan günü yaşarken öbür yandan da geleceğimizi düşünmek zorundayım. Bu nedenle Serhan, Oğulcan gibi Demba Camara o da yabacı oyuncumuz Barış Yardımcı, Emre Nefiz bunlar Gaziantepspor’ un geleceği oyuncular. Bu yüzden onları da oynatıyoruz. Ben oynayan veya oynamayan bütün oyuncularıma güveniyorum. İyi bir ekibiz takım ruhunu yaşayabilmek çok önemli ben bu ruhu yaşadığımıza inanıyorum. Futbolcularımızın birlikteliği, saha içi ve dışında birlikteler. Oynamayan oyuncular bile soyunma odasına gelerek destek veriyorlar. Bunu yakalamak çok önemli, bu takımda bunu yakaladık.”

EN KÖTÜ MAÇIMIZ KASIMPAŞA

Bu sezon ligde ki en kötü maçlarının Kasımpaşa olduğunu aktaran Buruk, “Orada verdiğimiz pozisyonlar bizim istemediğimiz oyun tarzıydı. O maçta oyun disiplininden koptuk ama Trabzon maçına baktığım da oyun içinde aslında fazla pozisyon vermedik. Yüksek toplardan ve ceza sahamıza şişirilen toplardan pozisyon verdik. Yediğimiz gollerde bunlardandı. Karabük maçında olduğu gibi bu hafta da savunmamızı iyi yaptık, duran toplardan goller yedik yoksa oyun içerisinde Trabzonspor gibi takıma oyun içerisinde pozisyon vermedik” diye konuştu.