Oğuzlar Mahallesi Muhtarı Ökkaş Eşkin, mahallenin sorunları arasında hırsızlık olaylarının ilk sırada geldiğini söyledi. Son aylarda hırsızlık olaylarının ikiye katlandığını belirten Muhtar Eşkin, bu artışta sokak lambalarının sık sık arıza yapmasının yanısıra, Suriye'den gelen göçünde etkisinin olduğunu belirti.

HIRSIZLIKLAR ARTTI

Suriyelilerin parklarda, dükkanlarda kaldığını, ulu orta her yere yatak atıp yattıklarından şikayetçi olan Eşkin, "Vatandaşları ve evleri gasp etmeye başladılar. Muhtarlık ofisimizede Suriyeliler girdi millet bu durumdan dolayı çok şikayetçi artık. Camimiz, okulumuz var sosyal tesisimiz var Belediye hizmetlerinden dolayı memnunuz. Ancak mahallemizde gündüz hırsızlıkları çoğalmaya başladı ekiplerimizden bunlara daha duyarlı olmalarını bekliyoruz" dedi.

MOTOR SESİNDEN UYUYAMIYORUZ

Mahallelerinin sorunları ile ilgili konuşan mahalle sakinlerinden Mustafa Uçar, "Yaklaşık üç senedir mahallede oturuyorum, mahallemizde hergün kavga oluyor, mahalleden geçen araçlar çok hızlı geçiyor buda kazalara neden oluyor. Mahalle olarak temizliğimiz iyi değil, mahalle sakinleri çöplerini konteynıra atmıyor kapının önüne veya yere atıyorlar. Sokakta başı boş köpek ve kediler geziyor buda bizi korkutuyor geçen gün bir komşumuza saldırdı. Lahallemizde bir otopark yok herkes arabasını sokaklara bırakıyor buda diğer araçların geçişini zorlaştırdığı için kazalar oluyor, geceleri motor sesinden uyuyamıyoruz " dedi.

SURİYELİLER NİYE ÇALIŞMIYOR?

Mehmet Hanifi Karataş ise, "Ben engelli bir vatandaşım bu halimle çalışıyorum ama Suriyeli vatandaşlar normal oldukları halde çalışmıyorlar. Kendi mahallemde rahatça parka gidip oturamıyorum. Suriyelilerden dolayı çulunu çeken buraya seriyor yatıyor gece geç saatlere kadar parkta çok ses yapıyorlar. Yasak maddeler kullanıyorlar. Suriyelilerden çok korkuyoruz, zaten çok kalabalıklar insanı rahatsız ediyorlar. Bunların biran önce gitmelerini istiyoruz, kendi vatandaşlarımızın işini aldılar Türk vatandaşları artık çalışamıyor bunlar yüzünden mahallemiz çok pis. Suriyeliler çöplerini sokağa atıyor caddeye çıkamıyoruz" diye konuştu. Haber Merkezi