Sait Kılıç, "Benim onlara tavsiyem Gaziantep'in kronikleşmiş sorunları var onlarla ilgilensinler' diyen Kılıç, "9 belediye kendilerinde bir tanesi muhalif, bence Oğuzeli'ni bıraksınlar. Kendilerine tavsiyemiz Fırat'ın suyunu Gaziantep'e nasıl getirirler ona baksınlar, onu getirsinler. Barak ovasında vatandaşa 3-4 senedir kuraklıktan gına gelmiş durumda. Bu su olsa vatandaş hiç kuraklıktan yakınmaz. 15-20 km öteden giden Fırat'ın suyu maalesef akıyor bizim vatandaşımız kuraklıktan yokluk içinde kıvranıyor. Bunları çözsünler. Eğer Barak ovasına hizmet edeceklerse çok verimli topraklara su getirmeye çalışsınlar, tek başına iktidarlar herşeyleri ellerinde. onunla uğraşsın il başkanı" dedi.

OĞUZELİ'Nİ ALAMAZLAR

Konuşmasına devamla, 'Oğuzelini alamazlar' diyerek devam eden Sait Kılıç, "Şunu iyi kavramaları lazım, üst düzeyde MHP ile Ak Parti birlikteliği varken bu açıklamaları çok talihsiz buluyorum. Türkiye'nin bu kadar kritik bir döneminde Gaziantep'te bir tane muhalefete tahammül edememek ilginç. Benim onlara tavsiyem şu olur, yukarıya baksınlar adımlarını ona göre atsınlar. Ayrıca biz insanları mutlu mutlu etmek istiyoruz. Hayal ederek mutlu oluyorlarsa hayal edebilirler." dedi.

HİZMET MHP SAYESİNDE YAPILIYOR

Ak Parti'nin Oğuzeli'ne seçim hedefiyle hizmet yaptığını öne süren Sait Kılıç, "Sadece seçime odaklı bir çalışma siyaseti artık geride kaldı, bu eskimiş bir anlayış. Yani seçimden seçime gelip vatandaşın hatırını sorma devri kapandı. Vatandaş bunun çok iyi bilincinde. Bu yapılan hizmetlerin MHP sayesinde yapıldığını biliyorlar. Eğer burada bir MHP'li belediye olmasa bunlar bu kadar hizmeti gene yapmazdı.Oğuzeli'ne hizmet yapıyorlarsa demekki önceden yapmadıkları hizmetleri yapıyorlar. Çok ihmal edilmiş bir dönem var, sorunların birikmişliği var. Bence devleti, belediyeyi yönetenlerin önce o yörede yaşayan insanların ihtiyaçlarını belirleyerek hizmet yapmaları lazım" diye konuştu.

FIRAT AKIYOR, VATANDAŞ KURAKLIKTAN KIVRANIYOR

'Benim onlara tavsiyem Gaziantep'in kronikleşmiş sorunları var onlarla ilgilensinler' diyen Kılıç, "9 belediye kendilerinde bir tanesi muhalif, bence Oğuzeli'ni bıraksınlar. Kendilerine tavsiyemiz Fırat'ın suyunu Gaziantep'e nasıl getirirler ona baksınlar, onu getirsinler. Barak ovasında vatandaşa 3-4 senedir kuraklıktan gına gelmiş durumda. Bu su olsa vatandaş hiç kuraklıktan yakınmaz. 15-20 km öteden giden Fırat'ın suyu maalesef akıyor bizim vatandaşımız kuraklıktan yokluk içinde kıvranıyor. Bunları çözsünler. Eğer Barak ovasına hizmet edeceklerse çok verimli topraklara su getirmeye çalışsınlar, tek başına iktidarlar herşeyleri ellerinde. onunla uğraşsın il başkanı" dedi.

AÇIKLAMALAR ÇOK TALİHSİZ

Oğuzeli'nde kırsal alanın çok fazla olduğunu, köyden mahalle olan 76 mahalle ve 58 tane mezra bulunduğunu dile getiren Kılıç, şunları söyledi:"Gaziantep'te bu kadar büyüklükte, bu kadar çok yerleşim alanı hiç bir ilçede yok. Diğer bütün ilçeler dahil en fazla yerleşim yeri olan Oğuzeli. Buda bugüne kadar ihmal edilmiş. Dolayısıyla yapılan hizmetler noktasında elbette yapan herkese teşekkür ederiz ama bu zaten ihmal edilmişliğin bir sonucu. Bunun herkes farkında, vatandaş farkında niçin yapıldığının da farkında. Şunu iyi kavramaları lazım üst düzeyde MHP ile Ak Parti birlikteliği varken bu açıklamaları çok talihsiz. Türkiye'nin bu kadar kritik bir döneminde Gaziantep'te bir tane muhalefete tahammül edememek doğru bir şey değil. Benim onlara tavsiyem şu olur yukarıya baksınlar adımlarını ona göre atsınlar.."

HAYAL EDEBİLİRLER

Araştırmalarda belediyenin çalışmalarından halkın memnuniyet oranının yüzde 72-74 arasında olduğunu bunda da ilçeyi halkla birlikte yönetmelerinin etken olduğunu anlatan Kılıç, "Biz göreve geldiğimizde ilçede bir tane sosyal tesis vardı şu anda 18 tane sosyal tesis oldu. Bunun sadece 4'ünü büyükşehir belediyesi yaptı. Diğerlerini belediye- vatandaş işbirliğiyle yaptık. Doğumdan ölüme kadar sadece seçimden seçime hal hatırı sorulan bir vatandaş değil, 7 gün 24 saat 365 gün seçim olmuş olmamış biz hiç bir şeyimizden kaybetmeden seçimin ertesi günü nasılsak şimdi de öyleyiz. Ne söz vermişsek yüzde 90'dan fazlasını yerine getirdik. Sosyal konut dedik belediyenin tarihinde ilk defa 48 dairelik konut yaptık, bitirdik,sattık şimdi ikinci kısmı için ilçe merkezinde 58 konuta tekrar başladık. Taziye hizmetlerimiz, yeni doğan bebek hizmetlerimiz, ilk defa yapılan şeyler. Gençlere ve çocuklara yönelik faaliyetlerimiz var. Her yıl yaz okulları, meslek edindirme kursları açıyoruz. İnsanların bire bir hayatına dokunan eğitim kültür faaliyetleri yapıyoruz. Altyapı yatırımları, üst yapı yatırımları yapıyoruz. Hilal masa oluşturduk. Vatandaş talep ediyor, biz yapıyoruz. Halkla birlikte Oğuzeli'ni yönetiyoruz. Bu belediyeyi alamazlar. Çünkü halkımız hizmetlerimizden memnun. Biz insanları mutlu mutlu etmek istiyoruz. Hayal ederek mutlu oluyorlarsa hayal edebilirler" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR

FOTO: