Oğuzeli Belediye Başkanı Sait Kılıç, ilçenin en büyük sıkıntılarının başında ulaşım ve kirli akan Sacır deresinin geldiğini söyledi. Çocukken Sacır deresinde yıkandıklarını söyleyen Sait Kılıç, "Bizden öncekilerde de bu derenin suyunu içerlermiş. Şimdi ise Sacır'da patlıcan ve marulun dışında sebze yetişmiyor" dedi.

DUBLE YOL

Oğuzeli girişindeki yolun duble yol olması gerektiğini söyledi. Kılıç, "Nizip'ten havaalanına yeni bir yol açılması ve Merinos kavşağı ile Oğuzeli arasının duble yol haline, gelmesi gerekiyor" dedi.

GÜZERGAH DEĞİŞSİN

Gaziantep'ten Oğuzeli'ne gelen otobüslerinin güzergahlarının değişmesini isteyen Kılıç, güzergahın daha çok Oğuzelilerin yaşadığı yerlere göre düzenlenmesi gerektiğini söyledi. Kılıç, "Oğuzelililer Perilikaya'dan başlayıp, Ünaldı, Şehreküstü, Cumhuriyet, 60. Yıl Üniversite, Karataş'ta oturuyor. Bu Gaziantep'in güneyini takip eden bir çizgi. Örneğin Karşıyaka'da Oğuzelili yok. Kayaönü, Zeytinli'de yok" dedi.

PATLICAN VE MARUL YETİŞİYOR

En büyük sorunlarından birinin de Sacır Deresi olduğunu anlatan Kılıç, "Maalesef Sacır suyundan sulunan yerlerde patlıcan ve marul dışında hiçbir sebze yetişmiyor. Kuyu suyundan sulanan yerlerde şahane domates ve biber oluyor, salatalık, kabak oluyor. Sacır suyundan sadece bahçeler sulanıyor. Üretici mecbur kullanıyor ama ürün alamıyorlar. Domates, biber salatalık, kabak yetişmiyor" diye konuştu.

HERKES ARITMASINI YAPSINSacır deresi nereden kirletiliyorsa kaynağından kurutulması gerektiğini söyleyen Kılıç, "İşletmelerin kendi arıtmasını kurması lazım. Büyükşehir, Nurgana'da yüksek teknoloji daha büyük kapasiteli arıtma tesisi kuracak. Yani şuandaki arıtma yüksek teknolojiye dönüştürülecek. Ancak kalıcı çözüm bir şekilde bu arıtmadan yapılan suyun engellenmesinde. Sacır 15-20 senedir böyle akıyor. Eskiden Sacır'da yıkanırdık, bizden öncekilerde içerlermiş. Birileri para kazanacak diye niye zehirlenelim? Sanayi fabrikada lazım ancak herkesin kirlettiği çevreyi temizlemesi lazım. Bu gelecek nesillerimize de haksızlık" şeklinde konuştu.