Oğuzeli Belediye Başkanı M.Sait Kılıç, ilçede ruhsatsız işyeri kalmayacağını ve işyeri açma ruhsat bedelinde yüzde 50 indirime girildiğini söyledi. Kılıç, mahalle muhtarlardan sonra ilçe esnafıyla da Tanışma ve İstişare Toplantısı düzenledi. Esnafla tanışıp, sorunlarını dinleyen Başkan Kılıç, "Bizlere ulaşan sorunlara en kısa sürede müdehale etmeye ve çözüm üretmeye çalışıyoruz" dedi.

Oğuzeli Belediyesi Konferans Salonu'nda Belediye Başkan Vekili Yusuf Taşdemir, Başkan Yardımcıları Mustafa Bozgeyik, Hasan Çıldır ve Abdülkadir Yücebağ'ın yanı sıra Daire Müdürlerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda ilçe esnafının sorunlarını dinleyen Başkan Mehmet Sait Kılıç, öncelik sırasına göre sorunların hepsini çözme gayreti içerisinde olduklarını söyledi. Toplantıda konuşan Başkan Kılıç, daha önce tüm mahalle muhtarlarıyla aynı kapsamda bir toplantı gerçekleştirdiklerini anımsattı.

BİRLİKTE ÜRETECEĞİZ

Muhtarlarla yapılan toplantı sonrası esnafla da biraraya gelerek, hem tanışmak hem de varsa sorunları istişare etmek istediklerini belirten Başkan Kılıç, "Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren tespit ettiğimiz ya da bizlere ulaştırılan sorunlara hızlı bir şekilde çözüm üretmeye çalışıyoruz. Bizlerin gözünden kaçan, duymadığımız sorunlarla ilgili olarak muhtarlarımız ve esnafımızı dinleyerek, çözüme yönelik karşılıklı istişarelerde bulunmak istedik. Bu anlamda düzenlemiş olduğumuz bu istişare toplantılarının faydalı olduğunu düşünüyorum. İlçemizin gelişimi ve daha yaşanabilir bir yer haline gelmesi için birlikte hareket edip, çözüm için birlikte elimizi taşın altına koyabilirsek başarılı olmamamız için için hiç bir neden göremiyorum. Sorunu birlikte tespit ettiğimiz gibi, çözümü de birlikte üreteceğiz. Önümüzdeki süreçte ilçemiz için birlikte çalışacağız ve birlikte güzelleştirip, birlikte geliştireceğiz."

HERKES RUHSATLI OLACAK

Başkan Kılıç, Oğuzeli genelinde 427 kayıtlı esnafın ticari faaliyet yürüttüğünü ancak bunların 201'inin işyeri açma ruhsatı bulunduğuna dikkat çekerek, "İlçemizde faaliyet gösteren esnafımızın yarıdan fazlasının işyeri açma ruhsatı yok. Oğuzeli'nde ruhsatsız işyeri bırakmamakta kararlıyız. Belediye olarak bununun önüne geçibilmek adına üzerimize düşeni yapacağız. Meclisimizden çıkaracağımız kararla Temmuz ayı itibariyle işyeri açma ruhsatı beledilini yüzde 50 oranında düşürerek esnafımızın işini kolaylaştıracağız" dedi.

SORUNLARI DİNLEDİ

Toplantıya katılan ilçe esnafı ise söz alarak sıkıntı yaşadıkları konularları Başkan Kılıç ve Başkan Kılıç ve salondakilerle paylaştı. İlçe merkezindeki seyyar satıcılar, izme suyu ve elektrik kesintileri başta olmak üzere, Pazaryeri, Mezbahane, Kaldırım ve kilit taşı, Park ve cami tuvaletlerinin temizliği, Kentsel dönüsüm ve yapı ruhsatı konularında yaşanılan sorunlara çözüm üretilmesini istediler. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT