MHP'den Oğuzeli Belediye Başkanı seçilen Mehmet Sait Kılıç, mazbatasını alarak göreve başladı. Belediye önünde yapılan görev tesliminde Kılıç, kendisine oy vermeyen vatandaşların da belediye başkanı olduklarını ve bundan sonra Oğuzeli için mücadele vereceklerini ifade etti.

Oğuzeli Belediye binasında yapılan görev teslimine eski belediye başkanı Bekir Öztekin, MHP Büyükşehir adayı gösterilen Mustafa Erzin ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bu işin bir bayrak yarışı olduğunu dile getiren Bekir Öztekin, partileri ayrı olsa da dostluklarının aynı olduğunu söyledi. 5 yıl boyunca Oğuzeli ilçesi için hizmet ettiklerini kaydeden Öztekin, 7 bin metrekarelik yeni belediye binasını ilçeye kazandırdıklarını ifade etti. Mustafa Erzin ise kalede delik açtıklarına dikkat çekerek artık daha fazla mücadele vereceklerini açıkladı.

BÜYÜK MÜCADELE VERECEĞİZ

Küçük mücadeleyi kazandıklarını fakat artık daha büyük mücadele vereceklerini belirten Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, zorlu bir görevin kendilerini beklediğini vurguladı. Kılıç, “Bekir başkanın yanında iktidar vardı, inşallah iktidar bizim yanımızda da olur. Hep birlikte ilçemize hizmet ederiz. Oğuzeli’ni marka ilçe, parmakla gösterilen ilçe yapacağız.” dedi. Ilk işlerinin yeni belediye binasına asılmayan TC yazısını asmak olduğunu vurgulayan Kılıç, eski başkana Türk bayrağı ve Kura’nı Kerim hediye etti.

MECLİSTE KAZANDILAR

MHP'li başkan Sait Kılıç'ın başkanlık koltuğuna oturduğu Oğuzeli'nde meclis üyeliğinde çoğunluğu Ak Parti almıştı. Belediye başkanlığını kazanan MHP, meclis üyeliği için seçim kuruluna başvururak itirazda bulundu. Yapılan sayımların ardından Oğuzeli'nde kontenjan MHP'ye geçti ve MHP'nin meclis üyesi sayısı 7, Ak Parti'nin meclis üyesi sayısı 5 oldu. Kontenjanla birlikte MHP'den büyükşehir meclisine gelecek meclis üyesi sayısı 3 oldu. Oğuzeli Belediye Başkanı Sait Kılıç'la birlikte büyükşehir meclisine Reslan Özer ve Yusuf Taşdemir de girecek. Meral KINACILAR