Intel ekibi, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziantep Üniversitesi’nden Doç.Dr. Birsen Bağçeci ve Uzman Mehmet Başaran’ın katılımıyla Intel’in Make Tomorow Türkiye programı için Gaziantep’te 130 başvuru arasından seçilmiş 30 öğretmene eğitim gerçekleştirildi.

Bu proje kapsamında özellikle kız çocuklarımızın ve gençlerimizin; STEM (FeTeMM-Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) kapsamında Maker ile hem kodlama öğrenmeleri hem de diğer bilim dallarından yararlanarak proje geliştirme ve üretim yapma becerilerinin desteklenmesi amaçlandı.

PROJE NEYİ KAPSIYOR ?

Bu projenin özelinde; teknolojideki kadın istihdamını, temel bilim alanlarındaki kızlarımızın niceliğini ve niteliğini arttırmak, özgüven aşılamak ve proje üretim becerileri ile 4.Endüstri dönemine hazır üretken bireylerin hazırlanmasında öğretmen eğitimi ve proje grup çalışmaları ve paylaşımları ile destek vermek amaçlanıyor. Eğitim içeriği, öğretmen eğitimleri ve eğitim kitleri Intel ve TTGV tarafından desteklenmekte, öğretmen ve öğrencilerimizin proje üretim çalışmaları ve ek eğitim ve geliştirme ihtiyaçları Kent Konseyi Kadın Meclisi, BAU ve Urfa Bahçeşehir Koleji desteği ile sağlanıyor. BÜLTEN