Şahin, Büyükşehir olarak öğretmenlere yönelik konut projesi üzerine çalıştıklarını belirterek, “İnşaat müteahhitlerine öğretmenlerin konut talebini dillendirdik. Müteahhitlere, ‘biz konut projesine ticari bakmıyoruz para gözümüzde yok, gelin bir yerel modeli bir bütçelemeyle başaralım” dedik. Öğretmenler mutlu ve huzurlu olursa biz de mutlu ve huzurlu oluruz” dedi.

Başkan Şahin, Gaziantep’in çeşitli okulunda görevli çoğu öğretmenlik mesleğine yeni başlayan 1400 öğretmenle Şato Restoranda buluştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in ev sahipliğinde özel bir restaurantta düzenlenen yemeğe Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, eğitim camiasından çok sayıda idareci ve öğretmen katıldı.

GÖZÜMÜZ KULAĞIMIZ SİZSİNİZ

Yemekte eğitimcilere hitap eden Vali Yerlikaya “ Gözümüzün bebeği, gözümüzün aydınlığı, aydınlık yarınlarımızın sahipleri sevgili yavrularımız sizlere emanet. Sizlerin bu emaneti en az bizim kadar gözetip koruyacağınızdan, ilim ve irfan aşılayacağınızdan hiçbir kuşkumuz yok. Öğretmenlik mesleğiyle ilgili burada ne kadar cümle kurarsak kuralım, sizin ne kadar aziz ve kutsal bir görev yaptığınızı ifadeye aciz kalır. Biz cahilliğe düşmanız, karanlığa düşmanız. Aydınlığa öğrenmeye muhtacız. Hangi siyasi düşünce, hangi sendika, hangi mezhep, hangi şehir, hangi inançtan olursa olsun, Allah’ın ipine sımsıkı sarılırsak, üstesinden gelemeyeceğimiz zorluk bulunmadığına inanıyorum"

ŞAHİN: AVM YIKTIK ÇOCUK KÜTÜPHANESİ KURDUK

Okul öncesine çok destek verme yönünde arkadaşlarıma talimat verdim. Bir anne olarak çalışan annelerin psikolojisini bildiğimden kreşler yaptık. 500 öğrenciye okul öncesi kreş desteği veriyoruz. Dar gelirli çocukların kitaba ulaşmasını kolaylaştırmak için Çocuk Kütüphanesi yaptık, ilk kez AVM yıkıp üzerine kitap kafe yapan tek şehir Gaziantep’tir. Bu bir duruştur, 5 dönüm alana kurulu AVM yıkıp altına 160 araç kapasiteli bir otopark üzerine kitap kafe yaptık. Yeşil alan çalışmalarında mutlaka bir kitap kafe ve spor tesisi yapıyoruz" dedi. Öğretmenlere çok güzel bir öğretmenevi yapılması için çalışmaların devam ettiğini anlatan Şahin, yeşil alanla çevrili bir yere öğretmenevini dikeceklerini kaydetti.

İNŞAAT MÜTEAHHİTLERİYLE GÖRÜŞTÜK

İnşaat müteahhitleriyle öğretmen ve polis memurlarına yönelik konut projesi üzerine görüştüklerini aktaran Şahin, “Konut sayılarını artırıp, bir memurun rahat bir şekilde konut sahibi olacak fırsatları vermeye çalışıyoruz. 15 gün önce inşaat mühendislerine gittik, öğretmenlerin durumunu anlattık, konut talebini dillendirdik. Şehrin emini olarak arz ve talep noktasında açık olduğunu söyledik. Mühendislere, ‘biz konut projesine ticari bakmıyoruz para gözümüzde yok, Allah için gelin bir yerel modeli bir bütçelemeyle başaralım” dedik. Konut sahibi olmak isteyen polislerimize ve öğretmenlerimize fırsat verelim. Dünya’da mekan çok önemli, mekanı artırıcı çalışmaları birlikte yapmamız lazım. Masada şehri yönetenlerle konut sorununu konuşuyoruz, çözüm arıyoruz. Öğretmenlerimizin yaşam kalitesini artırarak yolumuza devam edeceğiz. İşin özü öğretkenler mutlu ve huzurlu olursa biz de mutlu ve huzurlu oluruz. Fatih Sultan Süleyman’ı fatih yapan Akşemsettin’dir, siz öğretmenler bizim Akşemsettin’imizsiniz” dedi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT