Gaziantep’te 895 okul ve kurumun zorunlu eğitim (doğu görevi) kapsamına alınmasını değerlendiren Eğitim İş Gaziantep Şube Başkanı Halil Bostancı ve Türk Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, bu uygulamanın öğretmen gidişlerinin önüne geçeceğini belirttiler.

BOSTANCI:ÖĞRETMENLER GAZİANTEP'TE KALACAK

Eğitim İş Gaziantep Şube Başkanı Halli Bostancı, Gaziantep'te 1068 okulun 895'inin zorunlu hizmet alanı olduğunu belirterek, "Daha önce ilçe ve köylerde uygulanan uygulama artık merkezde de uygulanıyor. Karataş, Beşyüzevler, Yeşiltepe, Şahintepe, Akkent'te bulunan okullar, bu alanın dışında bırakıldı. Tabi zorunlu eğitim kapsamının süresi kenar semtten, merkeze geldikçe değişiyor. Gaziantep'te görev yapan öğretmen zorunlu hizmet yokken 3 yıl kalırdı. Şu anda 7 yıl kalabilecek. Örneğin Kazım Karabekir okulunda 4 yıl görev yapan bir öğretmen, Binevler gibi 5-6.ncı kategorilere tayin isteyerek çalışmaya devam edecek. Yani şehir içinde yer değiştirerek Gaziantep'te kalacak" dedi.

SIK TAYİN İSTİYORLARDI

Gaziantep'te 534 bin 315 öğrencinin olduğunu, bu öğrenci sayısına karşılık 24 bin öğretmenin olması gerektiğini söyleyen Bostancı, "Şu anda 19 bin 341 öğretmen var. Zorunlu eğitim kapsamının genişletilmesiyle 1 yıla kadar bu açığın tamamına kapanacağına inanıyorum. Çünkü daha önceki dönemlerde öğretmen çok sık tayin istiyordu. Gaziantep'te ev kirasının yüksek oluşu, hayat pahalılığı gibi nedenlerle gidiyordu. Şimdi bu sıkıntı ortadan kalktı" diye konuştu.

AVAN:ÖĞRETMEN AÇIĞINA KATKISI OLACAK

Türk Eğitim Sen Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan ise, Gaziantep'te zorunlu hizmet süresinin 5-7 yıl arasında değiştiğini söyledi. Avan, "Gaziantep'e atanan öğretmenleri daha uzun süre tutacak bir uygulama. Bu uygulamanın öğretmen açığına katkısı olacak. Gaziantepte 4500 ücretli öğretmen görev yapıyor. Hayat pahalılığı, kiralar yüksek diye öğretmenler gidiyordu. Gaziantep çok tercih edilmeyen bir ildi" dedi. Meral KINACILAR