Her yıl 24 Kasım tarihinde kutlanan ve bu sene 37’incisi gerçekleşen Öğretmenler Günü nedeniyle Şehitkamil ilçesindeki okullarda görev yapan öğretmenlerin oluşturduğu takım ile Şahinbey ilçesindeki okullarda görev yapan öğretmenlerin oluşturduğu takımlar arasında geleneksel hale gelen voleybol maçı oynandı.

Çekişmeli ve eğlenceli geçen maçı 3-1 kazanan Şahitkamil öğretmenler takımı olurken tribündeki ve sahadaki güzel görüntüler turnuvaya renk kattı.

Maçı, Gaziantep Milli Eğitim İl Müdürü; Cengiz Mete, Gaziantep Voleybol İl Temsilcisi Behzat Şençay, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile birlikte yüzlerce voleybol sever tribünden izlerken oynanan oyun göz doldurdu.

İlk sette takım kaptanı Mustafa Eryol önderliğinde iyi bir oyun ortaya koyan Şehitkamil öğretmenler takımı teknik molaya 12-10 önde girerken pasör Garip Polat’ın takımı iyi yönlendirmesiyle seti 25-21 kazanarak maça iyi bir başlangıç yapmış oldu. (1-0)

İlk seti kazanmış olmanın verdiği moral ile ikinci sete hızlı başlayan Şehitkamil öğretmenler takımı güçlü rakibi karşısında üstünlük kurarak teknik molaya 12-9 önde girdi. Teknik moladan sonra Şahinbey öğretmenler takımının kaptanı Hüseyin Öztürk’ün üst üste aldığı sayılarla durumu eşitlese de Şehitkamil öğretmenler takımı oyunun kontrolünü tekrar eline alarak seti 25-20 kazandı. (2-0)

Set arasında iyi dinlenen ve etkili oyuncularını daha iyi kullanarak sette hakimiyetini hissettiren Şahinbey öğretmenler takımı üçüncü sette oynadığı oyunla seyircilerden hem alkış hem de büyük övgü alarak seti 25-22 kazanmasını bildi. (2-1)

Dördüncü setin başında her iki takımın aldığı karşılıklı sayılarla çekişmeli geçen oyun Şehitkamil öğretmenler takımının teknik molaya 12-10 önde girmesiyle devam ederken setin sonlarına doğru oyuna ağırlığını koyan takım kaptanı Mustafa Eryol üst üste yaptığı hücumlarla takımına sayılar kazandırarak hem seti hem de kupayı takımına getirdi. Seti 25-21 maçı da 3-1 kazanan Şehitkamil Öğretmenler takımı turnuvanın şampiyonu oldu.

Maç sonunda her iki takımı da kutlayarak şampiyon takıma kupasını takdim eden Gaziantep Voleybol İl Temsilcisi Behzat Şençay “24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenmiş olan bu organizasyonda emeği geçen tüm kurumlarımıza, Şehitkamil ve Şahinbey ilçelerimizde görev yapıp takımlarında oynayan öğretmenlerimize ve tribünde bu maçı izleyen tüm voleybol severlere hem şahsım hem de camiam adına teşekkür ederim. Kutsal bir görev yapan öğretmenlerimizin öğretmenler gününü bu vesileyle kutlar, hepsine sonsuz şükranlarımı sunarım” dedi.

MUHARREM TÜRKOĞLU