Öğretmenler!... Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir. Mustafa Kemal Atatürk

Bugün 24 Kasım öğretmenler günü… Öğretmenler günü dolayısıyla yayınlanan mesajlarda "öğretmenler bizim geleceğimizdir" görüşüne yer verildi…

ŞAHİN: Geleceğimize ışık tutuyorlar

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 2 Türkiye’nin her anlamda büyük başarılara imza attığını belirterek, bilgi edinme ve öğrenme arzusunun var olduğumuz günden beri en temel ihtiyaçlardan biri olduğunu söyledi. Şahin, “Kendilerine emanet edilen çocuklarımızı ve gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmek için gerekli bilgi donanımını sağlayan yol göstericilerimiz, daha güzel bir dünya hedefiyle iyi insan olmak yolunda onlara erdem kazandırarak yarınlar için en önemli yatırımı yaparlar” dedi.

TAHMAZOĞLU: Aydınlanmanın öncüleri

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yayınladığı mesajla bütün öğretmenlerin, Öğretmenler Gününü kutladı. Tahmazoğlu, "Öğretmenlerimiz tarih boyunca ve dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri olmuşlardır"

FADILOĞLU: Tüm öğretmenlerimize kutlu olsun

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Bugün; ülkemizin geleceği ve umudu olan çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerimizin, en seçkin günleri Öğretmenler Günü’dür. Bu özel günün; tüm öğretmenlerimize, eğitim camiamıza ve yurttaşlarımıza kutlu olmasını diliyorum"

ÇIKMAZ: Öğretmenlerimize minnet borçluyuz

GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Öğretmenlik mesleğinin büyük zorluklar ve sorumluluklar taşıdığını ifade ederek, bu mesleğe gönül veren öğretmenlerin özveriler içerisinde görevlerini yerine getirdiğini, ancak çocuklarında geleceklerini doğru planlaması gerektiğini ifade etti.

SINAV: En değerli varlıklarımız

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, “Cumhuriyetimizin kurucusu büyük başkomutanımızın, ihtiyaç duymadığı halde başöğretmen unvanını kabul etmesi, öğretmenliğe verdiği değeri gösterir” dedi. Prof. Dr. Sınav, bu önemli günü Öğretmeler Günü olarak kutlamanın, eğitimciler için bir onur olduğuna vurgu yaptı.

KISA: En değerli varlıklar

Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, "Ülkemizin her köşesinde kendisini insanlığa adayan öğretmenlerimiz, bilgiye susayan çocuklarımızı yetiştirerek ülkemizin kalkınmasında önemli rol almaktadır. Bu yüzdendir ki, Türk milleti nezdinde muazzez bir yere ve değere sahiptirler."

TİRYAKİOĞLU: En saygın meslek

Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ’24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Tiryakioğlu, mesajında genç nesilleri büyük bir sevgi ve fedakârlıkla hayata hazırlayan öğretmenlerin, saygın ve onurlu bir mesleğin neferleri olduğunu ifade etti. NECMETTİN GÖRGÜN