Millî Eğitim Bakanlığı'nca gerçekleştirilen 40 bin öğretmen ataması sonucu ilimize 2357 öğretmen atandı. Gaziantep İl Millî Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci ve rehber öğretmenler, 19 Eylül 2014 Cuma günü Millî Eğitim Bakanlığı'nca gerçekleştirilen ataması sonucu ilimize atanan öğretmenleri Gaziantep Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Gaziantep Havalimanı'nda oluşturduğu temas noktalarında baklava ve fıstıkla karşıladı.

DANIŞMANLIK YAPILDI

Şahinbey ve Şehitkâmil Rehberlik Araştırma Merkezleri ile işbirliği yapılarak gerçekleşen karşılamalarda öğretmenleri rehber öğretmenler karşıladı. Temas noktalarında öğretmenlere ulaşım, konaklama, atandıkları okulun yeri ile il ve ilçe müdürlüklerinin yeri konusunda yol gösterildi ve danışmanlık yapıldı.

Yeni atanan öğretmenlerin şehrimize yoğun olarak intikal ettiği 22-23 Eylül 2014 günlerinde faaliyet gösteren temas noktalarını İl Millî Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci de ziyaret etti. Öğretmenlerle birebir ilgilenen ve rehber öğretmenlerle de görüşen Ekinci, faaliyetin bütün illere örnek olacağını belirtti. Öte yandan temas noktalarına ulaşan öğretmenler bu hizmetten ve yakın ilgiden duydukları memnuniyetli dile getirdi. Öğretmenlere baklava ve fıstık da ikram edilen temas noktalarında yaklaşık 1500 öğretmenin karşılandığı belirtildi. Bülten