Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, geçtiğimiz gün gazetemizd yayınlanan ve öğretmenler Gazinaeetep'ten gidiyor haberine karşılık açıklamada, bunun sebeplerini anlattı. öğretmenlerin Gaziantep'ten gitme nedenlerinin başında konut fiyatlarının yüksekliğinin geldiğini belirten Yanmaz, "11 bin kişiyle anket yaptım. Bu anket eğitimin genel durumu, başarıyla ilgiliydi. Ankette, 27 soru sorduk. Bu soruların içinde öğretmenlerin şehirden neden gittiklerini de sorduk. Konut pahalılığı ilk sırada yer alıyordu. Ardından doğu görevi geliyordu. Ev kiralarının yüksekliği, hayat pahalılığı nedeniyle öğretmen açığımız çok daha fazlaydı" dedi.

GİDEN GELENDEN DAHA FAZLA

Gaziantep'ten bu yıl 1191 öğretmen giderken, 909 öğretmen ise geldi. Bu yıl 500'e yakın doğu görevine kalan öğretmen olması nedeniyle öğretmen açığında korkulan olmadı. Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, 632 okulu zorunlu hizmet kapsamına aldırdıkları için bu sene öğretmen kaybının geçen yıla oranla düşük olduğunu belirterek, "Öğretmen açığında bu yıl makas daraldı. Geçtiğimiz yıl giden gelen öğretmen arasındaki fark yüzde 70'lerdeyken, bu sene bu rakam çok daha düşük" dedi.

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, öğretmen açığını gidermek için 8 Mayıs'tan itibaren Gaziantep'te 632 okulu zorunlu hizmet kapsamına aldırdıklarını, bu sayede öğretmenlerin doğu görevini Gaziantep'te yapmalarının yolunu açtıklarını belirtti. Bu sayede 500'e yakın öğretmenin doğu görevini Gaziantep'te yapmasını sağladıklarını ve kentten ayrılmalarının önüne geçtiklerini dile getiren Mustafa Yanmaz, "Doğu görevi yapmak için Gaziantep'te kalan öğretmenler bize teşekkür etti" dedi.

3 BİN AÇIĞIMIZ VAR

Önümüzdeki günlerde özür grubu atamalar da olacağını, 909 gelen öğretmen, 500 de doğu grubu öğretmenin kaymasıyla öğretmen açığındaki makasın daha da daralacağını dile getiren Yanmaz, "Gaziantep'te 3 bin civarında öğretmen açığımız var. Bu atamalarla birlikte öğretmen açığı kaybı minimum seviyeye inecek" dedi. Meral KINACILAR