Binbaşı Dündar Taşer Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin mezuniyet töreninde heyecandan tansiyonu düşen lise son sınıf öğrencisi Aysel Öztürk baygınlık geçirdi. Düşünce başını da yere çarpan Öztürk'e ilk müdahaleyi, öğrenci arkadaşları ile öğretmenleri yaptı.

Binbaşı Dündar Taşer Anadolu Sağlık Meslek Lisesi 11'inci dönem mezunları için Şehitkamil Kongre ve Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi. Törende konuşan Sağlık Meslek Lisesi Müdiresi Hatice Kutsal, öğrencilerden ve çok çalışmalarını isteyerek, "Dürüst, ahlaklı, kendini bilen, kendine inanan meslek sahibi gençler olarak ülkemiz için yapacağınız çok şeyler olduğunu asla unutmayın. Çünkü biz eğitimciler, öğrencilerimizi, toplumun değerlerine ve kültürlerine sahip çıkan, uygar, ahlaklı, vizyon sahibi, vatanını, milletini, bayrağını sever şekilde yetiştirdik" dedi.

HEYECANA DAYANAMADI

Konuşmanın ardından, dereceye giren öğrencilere plaketleri takdim edildi. Dönem birincisi öğrencinin yaş kütüğe ismini çaktığı sırada, sahnede bulunan öğrencilerden aşını heyecanlı olan Aysel Öztürk, bir anda fenalaşarak yere yığıldı. Tansiyonu düştüğü öğrenilen liseli kıza ilk müdahaleyi öğrenciler ve öğretmenler yaptı. Başını da yere çarpan öğrenci daha sonra tekerlekli sandalye ile bekleme salonuna götürüldü.Bir süre sonra kendine gelen Aysel Öztürk'ün durumunun iyi olduğu belirlendi. Tören, öğrencilere diplomalarının verilmesiyle son buldu.

KATILIM YOĞUNDU

Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen mezuniyet törenine; Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmet Zor, Sanko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahin Tepe, Sanko Hastanesi Genel Müdürü Yusuf Ziya Yıldırım, Binbaşı Dündar Taşer Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Hatice Kutsal, okul öğretmenleri, mezun olan öğrenciler ile aileleri katıldı. Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere plaket verildi. Törende bayrak teslimi yapılması dikkatli bir şekilde izlendi ve uzun süre alkışlandı. Bayrak teslim töreninin ardından mezun olan öğrencilere diplomaları verildi. Diplomalarını alan öğrenciler daha sonra keplerini havaya fırlatarak mezun olmanın coşkusunu yaşadı. Mezun olan sağlıkçıların aileleri ise bu mutlu günlerinde yalnız bırakmadı.