Gaziantep Üniversitesi’nde düzenlenen Nevruz etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu. Protokolün örste demir dövdüğü etkinlikte, üniversitenin Afrikalı siyahi öğrencilerinin halayı ise objektiflere farklı kareler olarak yansıdı. Etkinlikte konuşan GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun; öğrencileri PKK, IŞID, Paralel Yapı başta olmak üzere terör örgütlerinin tuzağına düşmemeleri konusunda uyardı.

Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Park Alanı’ndaki etkinliğe Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, Jandarma Alay Komutanı Albay Şeref Çakmak, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, üniversite yöneticileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Etkinlik alanında yakılan ateşin üstünden atlayan protokol mensupları, daha sonra örste demir dövdü.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER

GAÜN Devlet Konservatuarı Halk Oyunları ekiplerinin gösterisi sırasında ise renkli görüntüler yaşandı. Ateş etrafında protokol mensupları öğrencilerle birlikte halay çekti. Halay çeken öğrenciler arasındaki Afrika ülkelerinden gelen siyahi kız öğrenciler ilgi odağı oldu.

REKTÖR’DEN UYARI

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ise, Bahar’ın gelişini müjdeleyen, yeniden hayata başlamanın, yeniden bir dirilişin simgesi olan Nevruz Bayramı’nın halkların kardeşliğini tesis eden ilmiklerden önemli bir tanesi olduğunu belirterek, "Her türlü terör örgütünü kim olursa olsun PKK, IŞİD, Paralel terör örgütü. Hepsini şiddetle kınıyoruz. Bunların birbirini besleyerek ülkemizi kana bulamak ve ülkemizin batıdaki veya doğudaki görüntüsünü etkilemek ve bir şekilde ülkemizi aşağıya doğru çekmek için bir çaba içerisinde olduğunu görüyoruz. Sizlerden, öğrencilerimden ricam buna meydan vermeyelim" dedi. NECMETTİN GÖRGÜN