Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile İŞKUR ortaklığıyla kurulan İrtibat Bürosu, öğrencilere iş bulmadan, kendiişlerini kurmaya, CV hazırlamadan kariyer planlamasına kadar konuda destek hizmeti vermeye başladı.
Geçtiğimiz günlerde GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ile İŞKUR İl Müdürü Siraç Keskin tarafından hizmete açılan GAÜN-İŞKUR İrtibat Bürosu’nun, öğrencilere birçok konuda yol gösterdiğini belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli, irtibat bürosuna başvuran intörn mühendislerinin yanı sıra, diğer öğrencilere de full-time, part-time iş bulma konusunda destek olunduğunu kaydetti.
İrtibat Bürosu görevlilerinin intörn mühendislere en az 3 ay, en fazla da 6 ay olmak üzere günlük 25 TL maddi destek sağladığını kaydeden Prof. Dr. Dereli, tüm öğrencilerin Mühendislik Fakültesi’ndeki irtibat bürosuna başvurabileceğini vurgulayarak şunları söyledi:
“Öğrencilerimiz başvuruda bulunmaları durumunda, etkili CV hazırlama, etkili iş görüşmesi yapma, firmalar hakkında bilgi alma, staj yeri bulma konusunda destek alabiliyor. Ayrıca, öğrencilerimize ofis görevlileri tarafından kendi işini kurma, eleman arayan firmalara ulaşma, mesleki eğitim alma ve mesleki kariyer planlamalarında yönlendirme yapmakta da, yardımcı olunmaktadır.”
GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli, çok önemli bir işlevi bulunun GAÜN-İŞKUR İrtibat Bürosu’ndan yararlanmak isteyen öğrencilerin Mühendislik Fakültesi Dekanlık Binası’ndaki büroya bizzat başvurabilecekleri gibi, dâhili 2017 veya harici 3172017 telefon numarasını arayarak randevu ve bilgi alabileceklerini de sözlerine ekledi.