Ülkemizde her yıl 03-09 Kasım tarihleri arası belirlenen "Organ Bağışı Haftası"nda, Deva kurumları çeşitli etkinliklerle organ bağışının önemine dikkat çekti.

Organ Bağışı Haftası'nın önemini ve ülkemizde bağış bekleyen insanların gittikçe artmasıyla birlikte umutsuzluklarının da artarak kendilerinin ve ailelerinin çaresiz hissettiklerini dile getirmek amacıyla Özel Deva Hastanesi hafta boyunca kurmuş olduğu stantta halkımızı bilgilendirdi. Her 10 dakikada bir insanın organ nakli bekleme listesine kayıt olduğunu dile getirmek ve bağışlanan organlarımızın kaç kişiye umut olacağının farkındalığını yaratmak adına etkinlikler yürütüldü. Başta Özel Deva Hastanesi çalışanlarının organ bağışı yaparak örnek olmasıyla birlikte yoğun ilgi gören stantta başkalarına hayat verebilme yolunda ilk adımlar atıldı.

ÖĞRENCİLERE SEMİNER

Kişi hayatta iken serbest iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastaların tedavisi için kullanılmasının izin verilmesiyle yapılabilen organ bağışının 7'den 70'e herkesin bilmesini sağlamak amacıyla Özel Deva Okulları'nda başta öğrencilere ve öğretmenlere olmak üzere tüm çalışanlara verilen seminere yoğun katılım sağlandı. Yapılan bu seminerde özellikle geleceğin hayat kurtarıcıları olacak Deva öğrencilerine verilen bilgilerle organ bağışı ve doku nakli sayısının arttırılarak ülkemizin gün geçtikçe organ bağışına karşı bilinçli nesiller yetiştirmesi sayesinde yaşam kalitesinin artırılması hedeflendi. Bununla birlikte organ bağışı yapan kişilerin özellikle ailelerini bilgilendirmesi gerektiği, aksi taktirde ailenin onayı olmadığı için bağış yapılamayıp tüm işlemlerin iptal edileceği vurgulandı.

TAM DESTEK SAĞLADI

Organ Bağışı Haftası boyunca hayat kurtarma yolunda çalışmalar sergileyen Deva Kurumları, kısa zamanda verilen bilgilerin geniş kitleye yayılmasını ve bu sayede organ bağışına duyarlı bireylerin artmasını sağladı. Bir kişinin bağışladığı organların onlarca kişiye umut olacağını unutmamamız gerektiği her seferinde dile getirilerek organ bağışına Deva'dan tam destek verildi. BÜLTEN