“Mütercim Asım Ortaokulu Kariyer Günleri” kapsamında düzenlenen etkinlikte Gaziantep Sakatlar Derneği Başkanı Hulusi Kalender’i ağırladı. Kalender, kariyeri şekillendiren en önemli unsurun “heyecan” olduğunu belirterek, "Yaptığınız işin en iyisini yapmanın gayretinde olun. Hayatın her alanında olayları doğru okuyup, vakıf olun" dedi.

GÖK:KARİYER GÜNLERİ AMACINA ULAŞACAK

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü İlhan Gök, TEOG sınavı sonrası öğrencilerimizin üzerinden kalkan sınav baskısı nedeniyle sükunet içerisinde oldukları ve kariyer günlerinin bu rahatlık doğrultusunda amacına daha da etkin bir biçimde ulaşacağı inancında olduğunu ifade etti.

KALENDER:İÇİNİZDEKİ CEVHERİ ÇIKARIN

Konuşmasına öğrencileri selamlayarak başlayan Hulusi Kalender, ilk defa kariyerini anlatacağı bir etkinliğe davet edilmenin heyecanını yaşadığını belirtti. Kariyerini şekillendiren en önemli unsurun “heyecan” olduğuna vurgu yapan Kalender, "İçinizdeki cevheri ortaya çıkarıp, yaptığınız işin en iyisini yapmanın gayretinde olunuz. Bu durum arkanızda hiçbir referans, aile desteği olmasa da sizi kariyer basamaklarının en tepesine çıkaracaktır" dedi.

ÖĞRENCİLERDEN SORU YAĞMURU

Matematik mühendisliği mezunu olduğunu belirten Kalender, işinin temelinin sistem analizi üzerine kurulduğunu, aslında hayatın her alanında olayları doğru okuyup, vakıf olmanın gerektiğini belirtti. Kalender, konuşmasının sonunda öğrencilerin sorularını yanıtladı. Kalender’e öğrenciler tarafından çiçek takdim edilmesiyle etkinlik sonlandı. Haber Merkezi