Türkçe, İngilizce, Arapça bilen 10'ar kişilik 3 ekip tarafından hazırlanan ve 2 ayda bir yayımlanan dergide, edebiyat ve sanat başta olmak üzere çeşitli konulardaki duygu ve düşüncelerini anlatan öğrenciler, yeteneklerini geliştirerek, kültür dünyalarını zenginleştirmek istiyor.

İlahiyat fakültesi 4'üncü sınıf öğrencisi ve Hemhal Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Yunus Keklikçi, üniversitelerinde 108 ülkeden öğrencinin eğitim gördüğü bilgisini aktararak, bu zenginliği kullanmak istediklerini söyledi. Öğrencilere kendilerini geliştirecekleri bir ortam hazırlamak istediklerini ifade eden Keklikçi, "Üniversitemizde yaklaşık 4 bin uluslararası öğrenci var. Birleşmiş Milletler gibiyiz. Sadece Türklerle değil Afrikalı, Arap, Azerbaycanlı öğrencilerle beraber faaliyetler yapmayı önemsiyoruz. Daha önceleri de sosyal faaliyetlerde bulunduk. Çalışmalarımızı eğitime dönüştürmek istedik." dedi.

DERTLER AYNI

Derginin geri dönüşlerinin çok olumlu olduğuna değinen Keklikçi, "Hem üniversite içinden hem de dışından çok büyük dönüşler aldık. Mesela, eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve GaziantepBüyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile dergimizi paylaşma şansı bulduk. Çok renkli buldular. Hatta Fatma Şahin'e tramvaylarda kitaplık yaptırma projesini de sunduk. Öğrenciler de çok beğeniyor. Biz derginin niteliğini ve niceliğini artırarak devam etmek istiyoruz." diye konuştu. AA