Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümlerine öğrenci alımlarında belirlenen 240 başarı sırası uygulamasıyla birçok okulda kontenjanların boş kalabileceği uyarısında bulunan Prof. Dr. Kürşat Karacabey Spor Liselerini tercih ederek buradan mezun olan öğrencilerin mağduriyetine dikkat çekti.

MAĞDURİYET SÜRÜYOR

Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Prof. Dr. Kürşat Karacabey “Spor Bilimleri Fakültelerinde ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokullarında okuyabilmek ve spor yaşantılarını da devam edebilmek amacı ile Spor Liseleri tercih eden öğrencilerin, TYT sınavında sorulan soruların almış oldukları dersleri içermemesinden ve Özel Yetenek Sınavlarında daha önce uygulanan Ek Puan uygulamasının kaldırılmasından dolayı ciddi anlamda mağdur olmuştur.

ÖSYM, Spor Lisesi mezunlarına; Spor Bilimleri Fakültelerine veya Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokullarını tercih etmeleri durumunda farklı katsayı uygulaması yaparak öğrencileri genç yaşlarda meslek sahibi yapmayı, aynı alanda ihtisaslaşma ve eğitim bütünlüğünü sağlamakta idi. Fakat bu durum ÖSYM’ nin 2016 yılında yayınladığı kılavuz ile ek puan ( katsayı ) uygulamasına son vermiştir. Bu durum Spor Bilimleri Fakültelerinde ve BESYO da okumak isteyen Spor Liselerinde eğitim-öğretim gören öğrencileri mağdur etmeye devam etmektedir" dedi.

DESTEK OLACAĞIZ

Prof. Dr. Kürşat Karacabey açıklamasına “Bu bağlamda Milli Eğitim Bakanımızdan bu yanlış uygulamanın düzeltilmesi noktasında destek istiyoruz. Bu öğrencilere sahip çıkılmasını istiyoruz. Ayrıca açıklamaları ile bizleri motive edip heyecanlandıran Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk hocamıza, Spor Bilimleri ve Eğitimi ile ilgili her konuda destek olacağımıza söz veriyoruz” dedi. SPOR SERVİSİ