GAZİANTEP'te etüd merkezi olarak kullanıldığı belirtilen 4 katlı okuma salonunun 3'üncü katında bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Dumanın binayı kapladığı yangında, okulların kapanmasına rağmen burada bulunan öğrenciler kurtarılmak için yalın ayak çatıya çıkarken, 105 kişi itfaiye ekipleri tarafından tahliye edildi. Dumandan etkilenen 60 öğrenciye oksijen tedavisi uygulandı.
Yangın, saat 17.40 sıralarında Bozoklar Mahallesi Sanayi Caddesi'ndeki Çınar-Der Şıh Mehmet Nakıboğlu Okuma Salonu'nda henüz bilinmeyen nedenle başladı. İddiaya göre; 4 katlı binanın 3'üncü katındaki yatakhaneden bir anda alevler yükselmeye başladı. Alevler katın tamamını sararken, binayı da duman kapladı. Bu sırada 4'üncü katta yemek yiyen eğitmenler ve öğrenciler, dumanları fark edince durumu itfaiye, sağlık ve polis ekiplerine bildirip, çatı katına çıkarak kurtarılmayı bekledi.

YALIN AYAK DIŞARI ÇIKTILAR

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Polisler, binanın etrafında önlem alırken, itfaiye ekipleri ise mahsur kalanları kurtarmak için çatıya merdiven aracını çıkardı. İtfaiye ekipleri tarafından binadan tahliye edilen öğrencilerin çoğunun yalın ayak olduğu görüldü. 10 dakika süren tahliye işlemleri sırasında 105 eğitmen ve öğrenci kurtarıldı. Dumandan etkilenen yaklaşık 60 öğrenciye de, hazır bekletilen ambulanslarda oksijen tedavisi uygulandı. Tedavisi tamamlanan öğrenciler daha sonra eğitmenleri tarafından evlerine götürüldü. Yangın, itfaiye ekiplerinin 1 saatlik çalışmasının ardından söndürüldü.
Yangınla ilgili bilgi veren Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı Yangın- Kurtarma Şube Müdürü Ali Bozoğlan, yangının çıkış nedeniyle ilgili net bilgiye sahip olmadıklarını söyledi. Bozoğlan, toplam 105 kişinin binadan tahliye edildiğini ifade ederek, yaklaşık 60 öğrencinin dumandan etkilendiğini kaydetti. binada soğutma çalışmaları tamamlanırken, yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.