Gaziantep'te , bir grup veli Sakarya Ortaokulu'nda okulunda temizlik sorunu olduğunu ,sınıf kapılarının kırık olduğunu, okulda güvenlik sorunu bulunduğunu ve kaloriferlerin yanmadığı için çocuklarının kabanları ile eğitim gördüğünü iddia etti. Veliler tepkilerini topladıkları imzalarla Milli Eğitim Müdürlüğüne ileteceklerini söyledi.

Kozanlı Mahallesi'nde bulunan 11 derslikli Sakarya Ortaokulu'nda eğitim gören 350 öğrenciden bazılarının velileri, öğle saatlerinde okul bahçesinde bir araya geldi. Okulun bakımsızlıktan döküldüğünü, sınıf kapılarının yerinden söküldüğünü anlatan veliler, kaloriferlerin yakılmadığı için çocuklarının kabanları ile ders gördüğünü ifade etti. Yaşanan sorunlara ilişkin okul yönetiminin duyarsız kaldığını da öne süren öğrenciler,

"Çocuklarımız burada geleceğe hazırlanıyor. Ancak, kaloriferler yakılmadığı için titreye titreye ders görüyor. Kaloriferlerin yakılmadığı gibi sınıfların kapıları da kırık, her yer dökülüyor. Okul yönetimi ise buna duyarsız kalıyor. Ayrıca okulun bahçesinde sürekli madde bağımlıları dolaşıyor ve çocukları rahatsız ediyor, bu sorunla da maalesef ilgilenilmiyor" dedi.

Öğrenci velileri daha sonra kendi aralarında yaşadıkları sorunları yazdıkları kağıtları imzaladı ve toplanan imzaları Milli Eğitim Müdürlüğü'ne vererek gereğinin yapılmasını isteyeceklerini kaydetti.

İŞTE VELİLERİN İSYANI

HASAN KAYA(VELİ)

"OKULUMUZUN YIKIM KARARI VAR AMA HALA YIKILMADI"

Güvenlik sorunumuz var, hadememiz bile burda mahkum çocuklarımızı bu şartlar altında nasıl güvenipte okula gönderelim. Okulumuzun yıkım kararı var ama hala yıkılmadı bu yüzden okulumuza hiçbir yatırım yapılmıyor. Çocuklarımız çok zor şartlarda eğitim görüyor. Okulumuzda doğru düzgün temizlik yok okulun tek tuvaleti okulun bahçesinin içinde. Madde bağımlıları okulda cirit atıyor. Çocuklarımıza internetten ders veriyorlar bizden ayrıca internet parası alıyorlar fakat öğrencilerimiz ödevlerini internet kafelere gidip çıkarıyor. İnternet kafelerdede zararlı alışkanlıklar ediniyorlar. Başbakan okullarda artık para toplanmayacağını söylüyor okullarda sürekli para toplanıyor bunun nedeni ödenek verilmemesiyse yetkililer bu duruma bir el atmalı.

FATMA YILDIZHAN (VELİ)

"ÇOCUKLARIMIZIN BAŞINA BİRŞEY GELECEK DİYE KORKUYORUZ"

"Okulumuz 13 yıldan beri yıkılacak hala yıkılacak okulumuzda güvenlik sorunu var, temizlik sorunu var, ısınma sorunu var. Okulda herşey yıkık dökük çocuklarımızın başına okulda çocuklarımızın başına birşey gelecek diye korkarak okula gönderiyoruz. Okulumuzda kaloriferler bozuk öğrencilerimizi kat kat giydiriyoruz gene hasta oluyorlar. Çocuklarımız evden kabanla çıkıyor okulda derslere kabanla giriyorlar.Bizim çocuklarımız TEOG sınavına hazırlanıyor bu şartlar altında nasıl hazırlansınlar, nasıl bir gelecek bekliyorlar bu çocuklardan. "

SEDA SÜMER(VELİ)

"ÇOCUĞUM SOĞUKTAN DOLAYI OKULDA DERS İŞLEYEMİYOR"

"Bende bu okuldan mezun oldum aradan 9 sene geçti fakat benim zamanımda yaşanan bütün sorunlar hala devam ediyor bu okulda. Yıkılacak tekrar yapılacak diyorlar okulu fakat hiçbirşey değişmedi. Okulun içine girdiğimizde keskin bir nem kokusu bizi esir alıyor kaldıki biz kırk yılda bir buraya gelen insanlarız öğrencilerimiz bu kokuda, bu pislikte nasıl eğitim görsünler. Okulun içerisi çok soğuk çocuklar montlarla derslere giriyorlar gene hasta oluyorlar benim çocuğum bugün okuldan yarım döndü çocuğum TEOG'A hazırlanıyor ama soğuktan dolayı okulda ders işliyemiyor."

NESLİ ÖZZENCİR (VELİ)

"BU ÇOCUKLAR LİSEDE NASIL OKUYACAK"

"Çocuklarımızı okula kat kat elbise giydirip gönderiyoruz çocuklarımız gene hasta oluyor. Tuvaletlerimiz dışarda okulumuz pislik içinde . Okulumuzda doğru düzgün bir eğitim yok benim oğlumun son senesi bu yıl hani gençler geleceğin emanetçisiydi bu çocuklar lisede nasıl okuyacak."

Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise okuldaki ısınma probleminin oluşan arızadan kaynaklandığını ve giderilmesine yönelik çalışmaların yapıldığını bildirdi. Haluk ŞAHİN

****