Gaziantep Adliyesi önünde aralarında husumet bulunan kuzenler arasındaki kavgada silahlar konuştu. Olayda hiç bir ilgisi bulunmayan ve cezaevindeki oğlunu görmek için adliyeye izin almaya gelen Emine Kurt, ağır yaralandı. Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 45 yaşlarındaki Emine Kurt'un hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

Olay, Gaziantep Adliyesi önünde meydana geldi. İddiaya göre aralarında husumet bulunan 36 yaşındaki Abdullah Koç ve amcasının oğlu 27 yaşındaki Yasin Koç, adliye önünde karşılaştı. Kuzenler arasında başlayan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavgada, yanında bulundurduğu av tüfeğini çıkaran Yasin Koç, kuzeni Abdullah Koç'a doğru peş peşe ateş açıp, kaçtı.

YOLDA YÜRÜRKEN YARALANDI

Abdullah Koç vücuduna isabet eden saçmalarla ağır yaralanırken, bu sırada kaldırımda yürüyen ve cezaevinde hükümlü bulunan oğlunu ziyarete giden 36 yaşındaki Emine Kurt da saçmaların vücuduna isabet etmesiyle ağır yaralandı. Silah seslerini duyanların ihbarıyla bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar Koç ve Kurt, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı. Koç ve Kurt'un sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu bildirildi.

YAYA OLARAK YAKALANDI

Olayın ardından şüpheli Yasin Koç'un kaçış anı ve yaşanan kargaşa, Gaziantep'ten yayın yapan www.devhaber.net muhabirleri tarafından görüntülendi. Abdullah Koç ve Emine Kurt'u av tüfeğiyle ateş ederek yaralanmasına neden olan şüpheli Yasin Koç, suç aleti tüfeği İpek Yolu TEDAŞ binasının önündeki parka atarak yaya olarak kaçtı. Polisin takibi sonrasında zanlı, Fevzi Çakmak Bulvarı üzerinde yakalanarak gözaltına alındı. Hastaneye götürülen zanlı, sağlık raporunun alınmasından ardından Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından sorguya alındı.

OĞLUNU GÖRMEK İSTERKEN KURŞUNLARIN HEDEFİ OLDU

Yaşanan olay sırasında, Adliye'ye cezaevindeki oğlunu görmek için izin almaya gelen Emine Kurt, zanlının tüfeğinden çıkan saçmalarla kafasından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ambulansı ile Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 45 yaşlarındaki Emine Kurt'un hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi. İHA - DHA