Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) ile Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) öğle yemeğinde bir araya geldi.
GAGİAD ev sahipliğinde Gaziantep’te gerçekleşen öğle yemeğine GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Taner Özdurak, Tügiad Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Çuhacı, Tügiad Önceki Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yücelen ve Gagiad-Tügiad üyeleri katıldı.
GAGİAD ve TÜGİAD tanıtım film gösterimiyle başlayan buluşmada, GİAD’lar arası iletişimi arttırmak, bölge ekonomisi ve potansiyel iş imkanları hakkında istişare edebilmek adına iki şehir ve aynı zamanda iki Sivil Toplum Kuruluşunun ilişkilerini geliştirmek amaçlandı.
Toplantıda konuşma yapan GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Taner Özdurak, dernekler arası iletişimin, bir arada olmanın önemini belirterek, Gaziantep hakkında bilgilerin yer aldığı bir sunum yaptı. Sunumda Gaziantep ekonomisi hakkında bilgiler veren Özdurak şunları kaydetti:
“Gaziantep ihracatta ilk 10 il arasında 6. sıradadır. Sanayi bölgeleri ile üretimi ile ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayan bir şehiriz. Bugün marka patent başvurusunda bulunan 5. şehiriz. Birçok ülkeye ve bölgeye ihracat yapıyoruz. Gaziantepli işadamları olarak şehrimiz ve ülkemiz için çalışıyoruz. Gaziantep Genç İşadamları Derneği 21 yaşında genç ve dinamik bir dernek üyelerimizden aldığımız güç ile şehrimize ülkemize katkı sağlıyoruz. Gelişen ilerleyen bir toplum olma yolunda bizlere düşen tüm görevleri önemseyerek yolumuzda ilerliyoruz. Bugün burada Türkiye Genç İşadamları Derneği üyeleri ile tanışmak sizleri misafir etmek keyif verici. GAGİAD ve TÜGİAD olarak karşılıklı işbirliği içerinde olacağız. Bizler ülkemize nasıl faydalı olabiliriz ilkesini benimsemiş iki derneğiz, sizlere her zaman her konuda kapımız açıktır” dedi.
TÜGİAD Genel Başkanı Rahmi Çuhacı ise, Gagiad ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıdan duyduğu memnuniyeti belirterek, “Bizler iki dernek arası tanışmayı sağlamak, iletişimi geliştirmek için buradayız. Gaziantep alt yapısı güçlü, ülkemiz için önemli bir şehir. Şehri ve Gaziantep Genç İşadamları Derneği'ni yakından tanımaya bilgi almaya geldik. Görüyoruz ki Gaziantep Genç İşadamları Derneği’nin Gaziantep’e katkıları büyük. İki sivil toplum kuruluşu olarak ortak projelerde yer alıp ülkemiz için başarılı işlerde her zaman bir arada olmaktan onur duyarız ‘’dedi.
Karşılıklı fikir alışverişi ve üyeler arası tanışmayla devam eden toplantı, GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Taner Özdurak’ın Tügiad Genel Başkanına hediye takdimi ile sona erdi.