Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca kırsalında 12 askerin şehit edilmesine öfke sürüyor. Halkın sokağa döküldüğü Gaziantep'te, şehit aileleri ile Gaziler yakınları ve vatantaşlar Demokrasi Meydanı'nda eylem yaptı. Yüzlerce şehit ailesinin, şehit olan çocuklarının fotoğraflarıyla katıldığı eylemde, gözyaşları sel oldu.
GAZİANTEP HALKI ŞEHİT OLMAYA HAZIRDIR
Gaziantep'te vatandaşlar Türk bayrakları, pankart ve dövizlerle Demokrasi Meydanı'ndaki anıtta buluşan yüzlerce Gaziantepli, sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Terör örgütü PKK'ya lanet okuyan vatandaşlar, "Hepimiz askeriz, silah isteriz", "Hepimiz birer Mehmetçiğiz'" sloganlar attı. "Gaziantep halkı şehit olmaya hazırdır" yazılı bir pankart ve "Türk-Kürt yan yana, PKK mezara" dövizleri taşıyan Gaziantepliler, teröre öfke saçtı.
GAGİAD'tan birlik ve beraberlik mesajı
Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Erturhan, Türk devleti ve milletinin, her şeyin üstesinden gelecek güç ve imkana her zaman sahip olduğunu bildirdi. Erturhan, yaptığı yazılı açıklamada, terörist hareketlerin temel amacının ülkede güvensizlik ve huzursuzluk duygusunu yayarak, toplum kesimlerini kışkırtmak olduğunu bildirdi. Terörist hareketlerin sistemli ve çok amaçlı bir yapısı olduğuna işaret eden Erturhan, Türk devleti ve milletinin her şeyin üstesinden gelecek güç ve imkana her zaman sahip olduğuna vurgu yaparken, "Geçmişte Türkiye, her türlü bedeli ödemiştir ve bundan sonra da bedeli her neyse ödemeye her zaman hazırdır. Cumhuriyet'in kuruluşundan bu yana geçen zaman içinde büyük Atatürk'ün 'Yurtta barış, dünyada barış' çizgisinden ayrılmayan Türkiye Cumhuriyeti kendine yapılan saldırılara da en iyi ve en sert şekilde cevap verecektir. Son bir ay içinde kuzey Irak kaynaklı terörist hareketlerin temel amacı, ülkede güvensizlik ve huzursuzluk duygusunu yayarak toplum kesimlerini kışkırtmaktır" dedi.
TÜMSİAD ÖFKELİ
Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Gaziantep Şube Başkanı Murat Karsız, vatan topraklarını bölmeye kimsenin gücünün yetmediğini ve yetmeyeceğini bildirdi. Karsız, yaptığı yazılı açıklamada, Anadolu coğrafyasını yangın yerine döndüren PKK terörünün son çırpınışlarını sergilediğini belirtti. Leyla ÖzekşiVATANDAŞLAR NE DEDİ?Halil Dineri - Güvenlik
"Öncelikle yaşanan terör olayını nefretle ve şiddetle kınıyorum. Bu vatan uğruna kaç milyon şehit verdik. Şu an istesinler bende giderim, kanımın son damlasına kadarda canımı seve seve veririm. Ölürsem en başta ben öleyim. Yeter ki o ana kuzularına bir şey olmasın"
Hakkı Üzümcü - Emekli
?Bizim bir an önce Irak?a girmemiz gerek. Irak?a girdiğimiz zaman hemen çıkmamalıyız, orada kalıp iyice bir temizlik yaptıktan sonra ülkemize tekrar dönmeli ve orayı hiç boşlamamalıyız. Hakkari?de şehit olan askerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Allah ailelerine sabır versin hepimizin başı sağolsun. Şu an sivil vatandaşlara gönüllü askerlik çıksa en başta ben giderim
Bilal Çınar - Büfeci
'Şehitlerin kanı yerde kalmayacak. Meclisin onayladığı tezkere ile artık Irak?a girilmesi gerekir. Bu ülke daha önce 24 defa oraya girdi ve çıktı. Oraya girildiği zaman Mehmetçiklerimizin çok uzun bir süre kalması lazım çünkü oranın iyice temizlenmesi gerek. Artık biz şehit vermek istemiyoruz. 12 tane Mehmetçiğimiz şehit oldu diye bizi bitireceklerini mi sanıyorlar"
Hamza Bayındır - Şehit babası
"Şehitlerimizin kanının hesabı mutlaka sorulacak. Bende evladını bu topraklar uğruna şehit veren bir baba olarak terörü nefret ve kinle kınıyorum. Bence artık hükümetimiz Avrupa devletlerini beklemeden bir an önce alınan tezkereyi uygulamalı ve alınan tezkereyi yapılan işleri masa üstünde bırakmamalı. Eğer devlet asker isterse benim 6 oğlum daha var onları da seve seve bu vatana feda ederim"