Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığının 2012 yılı vergi rekortmenleri ödül töreni yapıldı. Vali Erdal Ata, Gaziantep'in ihracatın yanında vergi gelirlerinde de yükselişe geçtiğini, hedefin vergi sıralamasında da Türkiye'nin 6. ili olmak olduğunu belirtti. Vergi Dairesi Başkanı Erol Çember de, mükellefleri kutlayarak, vergi kaçırmak ve vergisini tam olarak beyan etmemenin çocuklarımızın geleceğinin gasp etmekle aynı anlama geldiğini söyledi.

VERGİ KAÇIRMAK, ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNİ GASP ETMEK DEMEKTİR

Törenin açılış konuşmasını yapan Erol Çember, vergi vermenin bir vatandaşlık görevi ve yasal yükümlülk olduğunu belirterek, "Vatandaşlarımıza götürülecek olan hizmetlerde verginin çok büyük bir önemi vardır. Ülke gelirlerimizin yaklaşık yüzde 90'ı vergilerden oluşmaktadır. Devletin mevcudiyeti, varlığı, devamlılığı toplanan vergi gelirlerine bağlıdır. Vergi kaçırmak ve vergisini tam olarak beyan etmemek çocuklarımızın geleceğinin gasp edilmesi anlamına gelmektedir" dedi.

GAZİANTEP VERGİDE TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNE ÇIKTI

Erol Çember, sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulması ve vergide gönüllü ödeme alışkanlığının artırılmasını amaçladıklarını söyledi. Bunda başarıya ulaştıklarını, Gaziantep'te vergi oranında artış olduğunu belirten Çember, "Vergisel ödevlerini eksiksik yerine getiren mükellefleri tebrik ederim. Bütün mükelleflerin vergi haftasını kutlarım" dedi. 2012 yılında Türkiye'de yüzde 14,21 vergi geliri artışı sağlandığını söyleyen Çember, "Gaziantep'teki vergi geliri artış oranı ise bir önceki yıla oranla yüzde 17,93 artış gösterdi. Bu rakam Türkiye ortalamasının üzerinde bir artış yaşandığını göstermektedir. Yüzde 99,15 oranında da vergi tahsilatı yapılmıştır. 2013 yılı Gaziantep vergi geliri 2 milyar 473 milyon lira olmuştur" dedi.

HER VATANDAŞ VERGİ VERMEK ZORUNDA

Vali Erdal Ata ise, eğitim, sağlık, emniyet gibi hizmetlerin vergi gelirleriyle sağlandığını söyledi. Vali Ata, "Toplum olarak devletten birçok şey bekliyoruz. Başta asayiş, güvenlik, adalet, eğitim, sağlık ve bir çok altyapı hizmetlerini istiyoruz. Devletin bunları yapabilmesi için ülkede kazancı olan her vatandaşından kazancı oranında mutlaka vergi almak zorunda. Eğer bunlar layıkıyla toplanabilirse o zaman bizim devletten beklediğimiz hizmetleri bizde fazlasıyla layıkıyla alma şansına sahip olacağız" dedi.

HEDEF VERGİDE DE 6. SIRA

Vali Erdal Ata, Türkiye'nin 6. büyük ili olan Gaziantep'in ihracataki başarısını vergide de göstermesi gerektiğini belirtti. 2012 yılında 6.5 milyar dolar ihracat yapan ve 2.4 milyar dolar vergi ödeyen ihracat şampiyonlarını tebrik eden Vali Ata, "Şu anda vergide 10. sıradayız. Hedefimiz 6. sıraya yükselmek. Bunu başaracağımıza inanıyoruz. Çünkü her yıl bir üst basamağa çıkıyoruz" dedi. Konuşmaların ardından vergi rekortmenleri ödüllendirildi.

Tuğsuz kardeşlere alkış

Gaziantep Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından Gaziantep'in vergi rekortmenlerine ödülleri düzenlenen törenle verildi. Kurumlar vergisinde Gaziantep 6. sı olan Çiltuğ Isı Sanayi ve Ticaret A.Ş adına ödülü Mehmet Can Tuğsuz alırken, Kurumlar Vergisi Gaziantep 7. si olan Tektuğ Elektrik Üretim A.Ş adına ödülü Evren Tuğsuz aldılar.

ÇİLTUĞ VE TEKTUĞ’A VERGİ ÖDÜLÜ

Gaziantep'in vergi rekortmenleri töreninde Çiltuğ Isı Sanayi ve Ticaret A.Ş ile Tektuğ Elektrik Üretim A.Ş, 6 ve 7. nci sırayı alarak iki ödüle birden layık görüldü. Gaziantep 6. sı olan Çiltuğ Isı Sanayi ve Ticaret A.Ş adına yönetim kurulu üyesi Mehmet Can Tuğsuz ödülünü Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cahit Nakıpoğlu’nun elinden alırken, Gaziantep 7.si Kurumlar Vergisi Gaziantep 7. si olan Tektuğ Elektrik Üretim A.Ş adına yönetim kurulu üyesi Evren Tuğsuz da ödülünü Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık’ın elinden aldı. Ödül töreni, vergi rekortmenlerinin ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi. HABER MERKEZİ