Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Sanat Merkezi Ulusal Mimari Fikir Projesi Yarışması’na ilişkin açıklamada bulundu. Başkan Fadıloğlu, “Amacımız; Gaziantep’te nitelikli ve yaşayan bir mekan elde edebilmek” dedi.

Şehitkamil Belediyesi, Türkiye’nin ve bölgenin en önemli organizasyon adreslerinden biri olan Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi’nin ardından şimdi de ilçeye bir sanat merkezi kazandırmak için kolları sıvadı. Kurumlar arası işbirliğine önem veren Şehitkamil Belediyesi, TMMOB Mimarlar Odası Gaziantep Şubesi ile birlikte ilçeye önemli bir kültür-sanat yatırımı daha kazandırmaya hazırlanıyor. Şehitkamil Belediyesi Sanat Merkezi Ulusal Mimari Fikir Projesi Yarışması ile ulusal çapta bir proje oluşturmayı hedefleyen Şehitkamil Belediyesi, uzun yıllardan sonra kamu eliyle ulusal bir mimari yarışması düzenleniyor. Şehitkamil Belediyesi, düzenlediği yarışma sonrasında Gaziantep’te yaşanan sanat merkezi eksikliğini giderecek.

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ SANAT MERKEZİ

Projenin yarışma yolu ile yapılmasındaki amaç; kültür, sanat, bilim ve çevre değerlerinin çok sayıda seçenekten ekonomik, işlevsel ve yenilikçi çözümlerin seçilmesine uygun ortam sağlamak. Projede 1. olana 50 bin TL, 2. olana 40 bin TL, 3. olana 30 bin TL ödül verilecek. Yarışma 14 Haziran 2016 günü saat 17.00’da sona erecek. Proje hakkında ayrıntılı bilgi Şehitkamil Belediyesi resmi internet sayfasından elde edilebilecek. BÜLTEN