Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Uluslararası Gaziantep Mozaik Yarışması düzenlendi. Yarışma için yurt içi ve yurt dışından 120'ye yakın mozaik geldiğini belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergun Özuslu, 15 Eylül'de dereceye girenlerin açıklanacağını söyledi. Özuslu, yarışmada birinciye 15 Bin, ikinciye 10 bin, üçüncüye 8 bin TL ödül verileceğini belirtti. Özuslu hedeflerinin Gaziantep'in tanıtımının yanısıra, antik tarihi itibarıyla, mozaik sanatının merkezi haline getirmek olduğunu belirtti.

3 GÜN SÜRECEK

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergun Özuslu, sanatçıların yaptıkları mozaikleri kendilerine gönderdiğini ve burada bu eserlerin jüri tarafından değerlendirildiğini belirterek, "Mozaiklerin en küçüğü 50x50. 2 metre olan bile var. 15 eylül'de dereceye girenler açıklanacak. Mozaik sanatçılarını ve sanatseverleri bir araya getirecek olan Mozaik yarışması üç gün sürecek. 22-24 Ekim 2015 tarihinde Gaziantep’te düzenlenecek etkinlikte eserlerin değerlendirilmesi, ödül töreni, resepsiyon ve dereceye giren eserlerin sergilenmesi yapılacak" dedi.

YARIŞMAYA KATILANLAR KENTİ GEZECEK

Gaziantep'e 100-120 civarında mozaik sanatçısının geleceğini söyleyen Özuslu, "Dereceye giren eserler, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde kalacak ve daha sonraki yıllarda dereceye giren eserlerinde birleştirilmesi ile çağdaş bir mozaik Koleksiyonunun temeli oluşturulacak. Gaziantep yarışmaya katılan sanatçılarla gezilecek ve Zeugma Antik Kenti ve Mozaiklerinin tanıtımı yapılacak" diye konuştu. Meral KINACILAR