Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu tarafından verildi.

Nesli kötü alışkanlıklardan korumak, gelenek ve görenekleri yaşatmak, çocukları camide cemaatle namaza teşvik etmek ve güzel ahlakla yetiştirmek, bunun yanında hadisi şerifler ezberleterek hayatlarında uygulamalarını sağlamamın hedeflendiği yarışmada ödül töreni düzenlendi. Şehitkamil Kocatepe Camiinde cuma namazı sonrası düzenlenen ödül töreninde Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve Şehitkamil İlçe Müftüsü Ömer Keskin düzenlenen yarışmada birinciye bisiklet, ikinciye ve üçüncüye uzaktan kumandalı araba hediye ederken, diğer dereceye giren çocuklara ise kitap hediye etti.

EZBER YAPTILAR

Etkinliğe ilişkin açıklamada bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Kocatepe Camii Hocamız Ali Turan, Allah razı olsun 15 günlük sömestr tatilinde çocuklara yönelik bir program düzenlemiş. Sömestr tatilinin 10 günlük süresi içerisinde namaza devam eden çocuklarımız ve bunun yanında hadis ezberleyen çocuklarımıza yönelik bir etkinlik düzenlemişlerdi. Tabi bunun değişik sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle yapmışlardı. Bundan haberdar olunca bizler de müdahil olduk.” dedi.

ÖNÜMÜZDEKİ NESİL DAHA GÜZEL OLACAK

Projeyle ilgili açıklama yapan Kocatepe Camii İmamı Ali Turan, “Çocuklarımızın camide buluşması, imanlı bir nesil yetiştirmek adına böyle bir projeyi hayata geçirdik. 10 boyunca camiye gelen çocuklarımıza her namazdan sonra ahlak ve edep dersleri verdik, bunun yanı sıra hadis ezberlettik. Sağ olsun, Valimiz, Şehitkamil Belediye Başkanımız ve ilçe Müftümüz de bizlere her konuda destek oldular. İnşallah daha güzel bir nesil, daha güzel bir gelecek bizleri bekliyor. Eğer imanlı bir nesil yetiştirirsek, önümüzdeki nesil daha güzel olacak diye ümit ediyorum. Projemize destek sunan başta Şehitkamil Belediye Başkanımıza ve diğer tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu. BÜLTEN