The Global Trade Leaders' Club tarafından bu yıl 10 Mart’ta 10.su düzenlenen ‘Uluslar arası Kalite Ödülü’ne halının Başkent’i Gaziantep’ten Dünya ya açılan sektörün yıldızı Flora Halı layık görüldü. Paris ‘in ünlü Meridien Etoile otelinde düzenlenen tören, bir çok ülkenin farklı sanayi sektöründen iş adamlarını da bir araya getirdi. Bu seneki törende kırktan fazla şirket bu ödüle layık görülürken ödül’ün Türkiye yi temsilen Gürteks Group şirketlerinden olan Flora halı’ya verilmesi ise büyük bir başarı olarak değerlendirildi. Her ülkenin sanayi alanında sadece bir seçkin markaya verilen Uluslar arası Kalite – İnovasyon Ödülü ‘nün oluşum amacı ise kalite anlamında firmaların tüketiciye daha iyi ve yenilikçi ürün sunmalarını gözler önüne sermek.

Avrupa’nın Bürokrasi ve İş dünyası bu törende buluştu.

Uluslar arası arenada dikkatle izlenen tören bir iş toplantısı ile başladı. The Global Trade Leaders' Club Genel Sekreteri Ricardo Roso Lopez’in başkanlığını yaptığı program derneğin kuruluş amacı ve tüm dünyada sunulan teşvik alanları ile ilgili tanıtım konuşmasıyla devam etti. Programda daha sonra ise ödül alacak firmaların temsilcileri sahneye davet edildi ve her şirketin yöneticisi topluluğa takdim edildi. Şirket yöneticileri de şirketlerinin başarı ve inovasyonları ile ilgili katılımcılara bilgi verdi. Törene onur konuğu olarak 30’un üzerinde büyük elçi’ de katıldı. Samimi bir atmosferde gerçekleşen öğle yemeğinin ardından kısa bir konuşma gerçekleştirilirken sonrasında ise ödüller sahiplerini buldu. Türkiye den ise halı sektörü adına ödülü flora halı aldı.Genel Sekreter Lopez Onur Ödülü ve Ödül Sertifikası takdiminden sonra kısa bir konuşma yaparak tüm katılımcılara teşekkür etti ve bir sonraki törenden bahsetti ardından tüm katılımcılar “Karşılama Kokteyl” ‘ine davet edildi.

Ödül törenine 30 ülke katıldı.

Flora Halı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yücel, bu ödülün ürettikleri kokulu halı serisiyle inovasyon alanında aldıkları 4. üncü ödül olduğunu söyledi. Yücel Flora halı olarak, AB ülkelerinin yanı sıra , Kuzey ve Güney Amerika, Kuzey Afrika ülkeleri, Ortadoğu ve Rusya dahil olmak üzere 80’e yakın ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini söyledi. Ödül Törenine Türkiye’nin dışında, Gana, Brezilya,Romanya, Srilanka, Ukrayna, Sırbistan, Mısır, Bulgaristan, Paraguay,Kenya Portekiz, Meksika, Morokko, Ekvador, Peru,Panama, Kongo, Özbekistan,Kazakistan , Kamerun,Kamboçya, Angola, Mali, Senegal, Türkmenistan gibi ülkeler katıldı.