Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu, ilimizde 300'e yakın Suriyeli'nin kayıt dışı çalıştığını, bunların kayıt altına alınması için düğmeye basacaklarını söyledi. Küsbeoğlu, "Önce Toplum Bilgilendirme Merkezi'ni (MALUMAT ) bilgilendireceğiz. Onlar Suriyeli esnafa bilgi verecek. Ardından da kayıt içine alınmaları için denetimlere başlayacağız" dedi.

ODAYA KAYITLI 45 SURİYELİ ESNAF VAR

Ömer Küsbeoğlu, odaya kaydı olan Suriyeli esnaf sayısının 45 olduğunu, oysa 300'e yakın Suriyelinin işyeri açtığını belirterek şunları söyledi: "Çoğu Suriyeli esnaf, kayıt için nereye nasıl müracaat edeceğini bilmiyor. Biz MALUMAT'a bilgi bilgi vereceğiz. Onlar, Suriyeli esnafı bilgilendirecek. Bir süre vereceğiz, sürenin bitiminden sonra denetimlerine başlayacağız."

HAKSIZ REKABET OLMAMALI

Suriyelilerin daha çok bakkal, büfe lokanta açtıklarını dile getiren Küsbeoğlu, "Ticaret odasına kayıt olanda var. Madem Suriyeliler burada ikamet ediyorlar, buna karşılık kayıt altına alınmaları gerekiyor. Artık haksız rekabet olmaması için bizim vatandaşımızla karşı karşıya gelmemeleri için kayıt altına alınmaları gerekiyor. Bizim esnafımız hangi şartlarda işyeri açıp çalıştırıyorsa, Suriyeli esnafta aynı şartlarda çalışacak. Vergi ve harçlarını yatıracaklar" diye konuştu. Meral KINACILAR